Semester i Stockholm > Dag 3

Vår tredje dag på semestern var det dags att lämna Stockholm och styrka bilen mot Tullgarns slott som var vårt nästa mål på resan. Jag har tänkt och fantiserat mycket om det här slottet men inte vetat jättemycket om det och var såklart därför väldigt spänd på att komma dit. 
 
Både parken och slottet var fantastiskt vackert. Utsikten över havet var också helt mindblowing och när vi stod på "baksidan" och tittade ut mot havet kunde vi båda se hur båtarna gled in där och kungligheterna steg ur och gick upp på slottsgården och in i slottet... Underbart!
 
Vi gick en guidad visning med en väldigt kunnig och trevlig tjej och det var bara Mackan, jag och två andra kvinnor på turen så återigen fick vi en väldigt personlig kontakt vilket jag, som ni vid det här laget vet, älskar! Slottet var otroligt vackert med sin många ljusa rum, massor utav hantverk med vackra golv, tak och inredningar och sedan såklart, historierna om personerna som bodde där. Prinsessan Sofia Albertina var den kvinna som tog mig mest med storm här. Jag har inte fått någon direkt bild av henne tidigare men efter turen i slottet förstod jag att hon verkligen är en speciell kvinna som fick vara med om otroligt många händelser som vi idag hade velat veta mer om. Guiden sa själv att om det finns någon kunglighet hon hade velat träffa idag hade det varit Sofia för hon stod lite i bakgrunden och fick se och höra allt. Åh, ge mig en TIDSMASKIN!
 
Efter Tullgarns slott åkte vi hemåt men stannde till på Löfstad slott för att käka lite lyxig lunch där. Jag tog en torskrygg med pepparrot och Mackan någon hamburgare som såg väldigt smaskig ut. Vi köpte även lite grejer i slottsboden och sen åkte vi hem. Vi var riktigt trötta efter våra extremt intensiva dagar men ändå jättenöjda med allting! Hotellet var toppen, vädret kunde inte varit bättre, vi fick se allt vi ville och jag fick några drömmar uppfyllda och så hann vi även med massa god mat och shopping. Kunde inte vara bätre!!
 
/Tullgarn slott, otroligt mäktigt!
/Jag och Mackan utanför Tullgarn!
 
/Löfstad slott! En av favoriterna...
/Riktigt god mat på Löfstad slott!Kommentarer

Kom ihåg


Trackback