Spökvisning på Löfstad slott

Jag vet inte var jag ska börja för jag är så exalterad! Ikväll har jag och Mackan varit i Norrköping på Löfstad slott och gått en spökvisning där! När vi var på en öppen visning i somras fick vi höra om spökvandringarna i november och vi skrev direkt en påminnelse i mobilen om att boka ett datum när det närmade sig. Och idag var det alltså dags och mina förväntningar var skyhöga! Och jag blev inte ett dugg besviken! I princip allt var nedsläckt utanför och i slottet och den enda belysning som fanns var den lykta med ett levande ljus i som guiden bar på.. Creepy! 
 
Vi började med att gå ned i den kolsvarta källaren, ned under slottet och känslan var så cool! Jag förstår om personer som inte är intresserade av historia tycker det verkar konstigt men för mig som älskar det var det så häftigt att få gå ner under slottet. Den del som ser precis likadan ut nu som den gjorde för över 300 år sedan! Vi fortsatte sen upp till paradvåningen där vi gick igenom alla rum och fick höra både historia om slottet och familjen/släkten men också olika spökhistorier och sägner om platsen. SÅ otroligt spännande, och lite läskigt att gå omrking i ett stort, nedsläckt slott! Skumma saker hände när vi var där men det får vi prata om en annan dag.. ;)
 
Vi avslutade i alla fall visningen på övervåningen i rum 13, det rum som är mest känt för mystiska saker och där det för senast 3 veckor sedan skedde konstiga saker mitt framför ögonen på en grupp personer som var på visning där. Ja, den här kvällen har varit helt enkelt fantastisk och jag är så glad över att vi åkte dit! I shopen köpte jag en bok om Hedvid Eleonora som jag nu kan lägga till i min historiesamling också, lycka! 
 
Till sist då, det jag tyckte var extremt intressant med den här visningen var att vi fick gå igenom utrymmen som man normalt inte får göra på de vanliga visningarna. Källaren och även hela övervåningen som är en gästvåning. Där fanns 14-15 rum som gästerna kunde sova över i när de hade varit på tillställningar i slottet. Där uppe fanns bland annat rum 13 och likrummet, som vi trängde in oss i allihopa och guiden plötsligt dödar allt ljus och vi står i kolsvart mörker. Jag höll stenhårt i Mackan då! Åååhhh.. Nu har jag babblat klart om detta, hur svårt det än må vara att sluta!! Jag ÄLSKAR Löfstad slott och åker snart tillbaka, såklart!
 
/förväntansfulla slottsbesökare!
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback