Lite svammel

Det är kanske lite ironiskt att jag skrev två inlägg igår och det ena handlade om hur bra jag trivs och älskar min LIA på BUP, och nästa inlägg handlar om min egen ångest och destruktiva depression. Komiskt eller bara sorgligt vet jag inte men kontraster i livet är väl ändå bra. Eller? Skämt och sido, det känns skönt att ha skrivit ett ärligt inlägg på bloggen igen efter såhär lång tid även om det är väldigt läskigt. Många tror att allt är så himla bra nu bara för att jag har börjat skolan, flyttat ihop med Mackan igen och fått mer rätsida på mitt liv. Allt är liksom sådär rosa, glatt och skimrande fantastiskt. Eller nej just det, så är det ju inte!
 
Många saker är mycket bättre och jag gör små framsteg hela tiden. Men det har byggts upp en rädsla i mig att visa den andra sidan också som inte är sådär bubblande glad eftersom jag inte vill göra min familj eller närmsta vänner besvikna. Alla vill att jag ska få må bra, inklusive jag själv såklart, och efter så lång tid med psykisk sjukdom blir man tillslut introvert igen och stänger folk ute. I alla fall har det blivit så för mig och det är också något jag måste jobba på mer. Att släppa ut känslorna, låta alla få veta hur det faktiskt är ibland när leendet inte syns liksom. Men oj, nu blev detta utsvävat, hmmm...
 
Hur som helst, ville bara säga att den här dagen har varit bra trots lite sömn och min enorma ångestattack inatt och jag tror och hoppas att jag kommer somna lättare ikväll sen! Tack för att ni läser och finns för mig! Jag älskar er!
 
 Översvämmande ångest håller mig vaken

Det var länge sen jag kände så kraftig ångest som jag gör nu. Precis här och nu. Den är värst på morgonen och kvällen, det vet jag, men jag brukar kunna hantera det ganska bra nu för tiden. Men så inatt är det bara för mycket. Och det handlar inte om att allt är katastrof eller att jag inte ser nån mening med livet utan det är helt enkelt flera små saker som lagts på varandra som tillslut bara rasade nu. Det här med att skriva på bloggen om mitt mående har blivit väldigt komplext för mig och jag vet inte riktigt längre hur jag vill uttrycka mig här. Men nu känns det bara som att någonting måste ur mig och då blir det bloggen i alla fall, jag vet inte riktigt, känner mig rätt förvirrad. 
 
Kan vi prata om att släppa saker? Om att förlåta? Om att gå vidare? Om att lära sig att när man har nått sin gräns så är det okej att bara lägga av där? Det är något jag verkligen har jobbat på sen jag blev sjuk i min depression och ångest, men som såklart inte är så enkelt som det låter. För att jag ska klara av allt jag måste klara av just nu, det vill säga praktiken, ta hand om mitt hem och Smilla och vårda relationerna i min närhet så behöver jag energi. Otroligt mycket energi för att vara övertydlig. Och allt som på ett eller annat sätt tar energi ifrån mig är sånt jag borde och oftast vill eliminera. Inte alltid - men oftast. Däremot tror jag det sitter i min sjukdom att jag har problem med att göra just det, släppa saker som slukar min energi. Och hur man lär sig att bli bättre på det här vet inte jag, för mig handlar det om ett överflöd av känslor i min kropp och det blir oftast alldeles för mycket att hantera för mig. Det är många saker som har förändrats sen jag blev sjuk för 2 år sedan och en av dem är just att jag inte kan reglera känslor. Antingen är det högt eller så är det lågt. Antingen så bryr jag mig inte eller så engagerar jag mig alldeles för mycket. Min terapeut och jag arbetar massor med detta men det är en lång väg att gå och än har jag inte poletten trillat ned och när jag nu fick den här känslan av översvämmande ångest inatt har jag fortfarande inga riktigt bra verktyg att hantera det med. 
 
Mina självskadeimpulser blir extrema i de här situationerna, verkligen hyperextrema. I nästan allt jag ser (när jag känner såhär) kan jag se ett möjligt sätt att skada mig själv på, och även om jag är duktig på att låta bli så finns ju möjigheten att trilla dit hela tiden. Nu vill jag inte snöa in på detta för mycket för jag är inte riktigt där i min "Annie-process" att jag orkar prata om just den biten nu men det jag försöker få fram är att jag måste lära mig att släppa saker, förlåta (andra eller mig själv) och gå vidare för att detta ska kunna bli bättre. Sen är det ju otroligt svårt för vissa saker i mitt liv och i min vardag går inte bara att släppa hur som helst, och andra saker vill jag egentligen inte släppa heller även om jag vet innerst inne att det är det bästa för MIG och mitt mående. 
 
Hur mycket ska man tänka på sig själv och hur mycket ska man tänka på andra? Hur mycket är jag värd och hur långt kan man gå, både mot andra men också mot sig själv, för att må bättre och komma vidare? Just nu händer det flera saker i mitt liv som är jobbiga och som bidrar mycket till all den här ångesten men det är inte bara saker som händer just nu som gör att det blir såhär utan jag kan fastna i "gamla" tankar också. Det faktum att jag blev sjuk för 2 år sedan har jag fortfarande inte kunnat acceptera, jag har sådana oerhörda problem med det och kommer liksom inte över den tröskeln. Jag försöker tänka så som jag skrev i början av det här inlägget, att när gränsen är nådd så är det okej att bara släppa taget och dra. Jag har nått botten, jag har varit i helvetet och vänt och tillslut fått tillbaka många bra saker i mitt liv men ändå kan jag inte släppa det. Och jag har blivit förlåten och förlåtit tidigare men ändå hänger mycket kvar. Jag längtar till den dagen jag går ut från min terapeuts rum och känner att poletten har trillat ned, att jag har kopplat ihop allt. När?
 
Det blev nog en lite större utsvängning nu än vad som var meningen men fingrarna bara knapprade på. Jag måste inse att det finns en gräns och när den är nådd är den nådd. Jag är ingen sämre människa för att jag lär mig att sätta dessa gränser och ta kontroll över hur långt mina känslor får gå. Jag får ofta höra från terapeuter och läkare att det viktigaste i mitt liv är jag. Om inte mitt jag fungerar så kommer inget annat att fungera heller och jag tror verkligen att det ligger mycket sanning i det. Jag hoppas och vågar ibland även tro på att jag kan lappa ihop mig själv och tillåta mitt jag att knoppas lite. Och kanske, kanske tillslut faktiskt också blomma ut till något riktigt fint och bra! Poletten kommer att trilla ned en vacker dag, och jag planerar att hålla ut till dess!
 
 LIA på BUP!

Jag är nu inne på min andra vecka på LIA:n och det är anledningen till att jag inte har uppdaterat på nästan 2 veckor. Jag jobbar till 16:30 och sen är det annat som prioriteras innan datorn helt enkelt, men nu sitter jag och kollar på hockeyn och tänkte skriva ned några rader här i väntan på John Blund...
 
Min första dag på BUP var förra måndagen och konstigt nog var jag inte lika nervös som jag trodde att jag skulle vara. Jag kom dit, satte mig ned och väntade en stund och sen kom min handledare och hämtade mig och allt var lugnt! Vi gick en liten rundvandring i lokalerna, hälsade på alla vårdadministratörer och viss annan personal och sen bestod dagen av planering, samtal, genomgångar och så hann jag även börja skriva diktat redan på eftermiddagen. Det kändes riktigt bra hela tiden och alla VA var väldigt snälla och trevliga. När dagen väl var slut kändes det inte alls jobbigt inför dag 2, bara roligt och spännande! 
 
Nu har det gått 1,5 vecka sen dess och jag har kommit in i arbetet riktigt bra och känner mig verkligen hemma där.  Jag älskar att komma dit på morgonen, gå in i mitt rum, starta datorn, logga in på alla program och sen jobba hela dagen. Kommer kännas så tomt och tungt att sluta där den 23 december för jag tycker det är så otroligt intressant och spännande, plus att jag har fått så fin kontakt med kollegorna alla redan. Jag ska "njuta" och suga åt mig allt jag kan till dess och sen är det bara att gå tillbaka till skolbänken igen...
 
Hittills har jag jobbat mycket med att skriva diktat, vilket jag tycker är sjukt kul och spännande, men sen varvar jag med att jobba med mina LIA-uppgifter och rapporten, göra undersökningar/intervjuer/enkäter och hänga med på olika VA-relaterade saker. Idag var jag till exempel med på kodningsnätverk, ett möte på 3 timmar där man diskuterade koder på olika sätt, såå intressant! Ska även vara med på APT och yrkesgrupp under mina veckor på BUP och så har jag genomgångar med olika VA i olika ämnen, typ Cosmic, remisser, receptionen osv osv. Händer mycket hela tiden och det är kul att få se så många olika delar av yrket som möjligt! 
 
/jag samma dag jag började LIA:n!
 Ont i halsen och förkyld

Åhhh så himla tråkigt att jag vaknade upp med ont i halsen och en täppt näsa imorse! Det är inte fruktansvärt illa men jag är rädd för att det ska eskalera nu och bli värre i helgen. Och jag som börjar min LIA på måndag, jag FÅR inte bli sjuk nu!! Jag ska kurera mig så gott jag kan och hoppas att jag inte mår pyton nästa vecka! Jag började min morgon med en kopp te och några pepparkakor och nu ska jag sätta igång och städa här hemma. Mackan är iväg på gymmet men kommer och hjälper till snart. Ska damma, torka, dammsuga, torka golven och verkligen råstäda nu så att det är fint här hemma inför december och allt julmys! Vi har dessutom massa tavlor att sätta upp idag, en hatthylla och två taklampor. Åh så skönt det kommer kännas när allt är uppe!!
 
/rabarber- och vaniljthé denna morgon!
 Spökvisning på Löfstad slott

Jag vet inte var jag ska börja för jag är så exalterad! Ikväll har jag och Mackan varit i Norrköping på Löfstad slott och gått en spökvisning där! När vi var på en öppen visning i somras fick vi höra om spökvandringarna i november och vi skrev direkt en påminnelse i mobilen om att boka ett datum när det närmade sig. Och idag var det alltså dags och mina förväntningar var skyhöga! Och jag blev inte ett dugg besviken! I princip allt var nedsläckt utanför och i slottet och den enda belysning som fanns var den lykta med ett levande ljus i som guiden bar på.. Creepy! 
 
Vi började med att gå ned i den kolsvarta källaren, ned under slottet och känslan var så cool! Jag förstår om personer som inte är intresserade av historia tycker det verkar konstigt men för mig som älskar det var det så häftigt att få gå ner under slottet. Den del som ser precis likadan ut nu som den gjorde för över 300 år sedan! Vi fortsatte sen upp till paradvåningen där vi gick igenom alla rum och fick höra både historia om slottet och familjen/släkten men också olika spökhistorier och sägner om platsen. SÅ otroligt spännande, och lite läskigt att gå omrking i ett stort, nedsläckt slott! Skumma saker hände när vi var där men det får vi prata om en annan dag.. ;)
 
Vi avslutade i alla fall visningen på övervåningen i rum 13, det rum som är mest känt för mystiska saker och där det för senast 3 veckor sedan skedde konstiga saker mitt framför ögonen på en grupp personer som var på visning där. Ja, den här kvällen har varit helt enkelt fantastisk och jag är så glad över att vi åkte dit! I shopen köpte jag en bok om Hedvid Eleonora som jag nu kan lägga till i min historiesamling också, lycka! 
 
Till sist då, det jag tyckte var extremt intressant med den här visningen var att vi fick gå igenom utrymmen som man normalt inte får göra på de vanliga visningarna. Källaren och även hela övervåningen som är en gästvåning. Där fanns 14-15 rum som gästerna kunde sova över i när de hade varit på tillställningar i slottet. Där uppe fanns bland annat rum 13 och likrummet, som vi trängde in oss i allihopa och guiden plötsligt dödar allt ljus och vi står i kolsvart mörker. Jag höll stenhårt i Mackan då! Åååhhh.. Nu har jag babblat klart om detta, hur svårt det än må vara att sluta!! Jag ÄLSKAR Löfstad slott och åker snart tillbaka, såklart!
 
/förväntansfulla slottsbesökare!
 TENTAN ÄR GJORD!!!

Vi börjar med att JUBLA UT ATT TENTAN ÄNTLIGEN ÄR GJORD!!! Det är en så otroligt skön känsla i kroppen nu när tentan är gjord och det kändes bra! Nu behöver jag inte plugga varje liten ledig stund och jag behöver inte tänka på lagar, journalen, termer, skrivregler eller massa olika metoder och modeller utan kan bara slappna av och leva lite igen. Okej, det kanske är att ta i men de senaste två veckorna har det inte känts okej eller bra att göra något annat än plugga på all ledig tid. Nu är det som sagt över och jag hoppas att det blir ett godkänt resultat så att jag kan släppa det helt och hållet. Fy bubblan vad skööönt! Imorgon ska jag och mina tre kompanjoner ge oss ut och fira med middag och drinkar - kommer bli guld!
 
/glad tjej efter tentan idag!!!
 Spökvandring på Löfstad slott

Okej, imorgon är det dags för den där jobbiga tentan men efter det ska jag och Mackan åka till Norrköping med Löfstad slott som mål. För över en månad sedan ringde jag dit och bokade in mig och Mackan på en spökvandring där och jag är SÅ taggad men också SÅ skraj. Haha. Man börjar tydligen turen nere i källaren och letar sig sedan upp till rum 13 som tydligen är "spökrummet" på Löfstad. Turen börjar 18:00, när det är kolsvart ute och hela slottsområdet är nedsläckt. Den enda belysning som finns är den guiden håller i, nämligen en lykta. Jag kommer förmodligen vara skiträdd och hålla stenhårt i Mackans hand men jag är också extremt förväntansfull. Löfstad är ett av mina favoritslott och jag tar såklart varje liten chans jag får till att få gå runt där inne och lyssna på duktiga guider! Åh det kommer bli TOPPEN! Jag LÄNGTAR såååå till imon!
 
 Lite LIA-tankar

Sitter i skrivandets stund och kollar på hockeyn med ett öga och ner i min pluggpapper med det andra. Jag kan inte beskriva i ord hur mycket jag längtar tills det blir torsdag och klockan slår 13:30! Då är tentan äntligen över och jag behöver inte längre sitta och plugga varje liten ledig stund utan faktiskt göra något annat, eller för den delen inte göra något alls utan att få dåligt samvete. 
 
Idag var vi i en datorsal uppe på sjukhuset och fick klicka oss runt lite i Cosmic. Känns skönt att ha fått se det på riktigt innan LIA:n drar igång på måndag men förmodligen kommer man vara så nervös nästa vecka att man inte kommer ihåg något ändå, haha. Och på tal om LIA:n, visst är jag spänd och nervös för allt vad praktiken innebär men jag längtar ändå efter att få komma ut och jobba på riktigt OCH slippa skolan ett tag. Inte för att jag tycker det är tråkigt i skolan, inte alls, men för att få ett miljöombyte och använda allt det man har lär sig rent praktiskt också. Kommer kännas så sjukt tomt att inte träffa alla i plugget men känner jag oss rätt kommer det inte gå en dag utan att vi hörs ändå, haha...
 
/håll ut håll ut håll ut...
 Babyshower för Petra

Idag var det äntligen dags att överraska Petra med en babyshower! Bebisen är beräknad att komma snart och vi längtar så himla himla mycket! Vi var i alla fall ett gäng på typ 10 personer som samlades hemma hos Petra och sen när hon och Matte kom hem efter lunch hos mamma och pappa stod vi där innanför dörren och stojade och stimmade! Petra blev såå överraskad och misstänkte inget alls och det var verkligen lyckat!! Hon fick en stor blöjtårta med lite nappar, en filt och små skor till bebisen, och sen lite andra presenter med bebiskläder i och en jättesöt mössa! Vi fikade och gissade bebisens kön, namn, vikt osv och till sist gick vi en tipspromenad runt om i huset. En jättelyckad eftermiddag och det var så himla roligt att se Petra bli så glad över allt! Till sist, det är dags att komma nu bebisen, vi längtar efter dig!
 
/petras babyshower var så fin med alla ljus, presenter och den fina dekorationen!
 
 
 Farsdag!

Idag är det farsdag och jag har såklart varit och firat min fina pappa en sväng idag. Vi blev bjudna på lunch där och så fick pappa lite trisslotter och en tavla med den dikt jag läste upp förra året på hans 60-årsfest! Vi kollade även på det bildspel jag och bröderna fixade till hans fest förra året och det var så kul att titta på den igen. Jag fylls av både kärlek och sorg när jag ser det och tårarna är när varje gång den visas. Kärlek för min pappa och min familj men också sorg för att farmor och farfar inte finns med oss längre. Jag är så extremt tacksam för att pappa är just min pappa och att jag vet att jag alltid kan vända mig till honom. Han är den snällaste och mest omtänksamma och hjälpsamma person jag känner - han är helt enkelt bäst!
 
/min fantastiska pappa!
 Fika, shopping och tentaplugg

Vilken dag! Jag ställde klockan tidigt imorse och gick upp och tentapluggade lite innan jag gjorde mig iordning, gick ut med Smilla och sen blev hämtade av mamma och tjejerna vid 10:15. Vi mötte upp Petra och Iris vid Torsvik och sen åkte vi vidare till Hok och Jul-ljus för lite fika och shopping. Vi var väl där i 1,5 timmar kanske och då hann vi som sagt med en fika med hembakt och sen gå runt mycket bland all fantastisk inredning och just nu även julpynt! Jag köpte en stor vit tygtome, två ljuslyktor, burkar till badrummet som jag ska ha pads och tops i och till sist en oljelampa. Bilder kommer men när det får vi se ;) 
 
Efter det åkte vi till mamma och pappa och jag satte mig och pluggade och passade på att ta lite hjälp av Petra - riktigt bra! Målade Alvas naglar, åt lunch och sen skjutsade mamma hem mig vid 14. Från det tills nu har jag suttit och råpluggat inför tentan, läst och pratat högt för mig själv i 4 timmar och nu är jag lite lagom trött i halsen, haha. Nu är Mackan hemma också men jag ska fortsätta med plugget via datorn, sammanfatta ett kompendie på 15 sidor så att det blir lite mer lättarbetat! Vi har på Så mycket bättre i bakgrunden men Mackan lär nog somna ganska direkt tror jag. Han har varit i Norrköping hela dagen och kollat på starka män och gick upp tidigt idag. Lilla bubben! 
 
/de här tre flickorna är kärlek!
 LIA-träff

Snart ska vi ut på LIA och det känns väldigt spännande och kul men samtidigt nervöst och lite oroligt. Oro och nervositet för hur jag ska lösa alla LIA-uppgifter och lyckas skriva en riktigt bra rapport men såklart spännande att få komma ut i arbetslivet och verkligen testa på yrket jag faktiskt utbildar mig för att jobba med! Det kommer bli bra, det är jag säker på! Igår hade vi dessutom LIA-träff med våra handledare som vi ska ha under praktiken och jag har fått två stycken och båda kändes väldigt bra! Vi pratade på utan problem och innan de åkte från skolan kom de fram till mig igen och sa att jag inte behövde vara nervös och att jag ska vara där för att lära mig och i med det förväntar de sig inte att jag ska kunna en massa. Lugnande ord som jag absolut är glad över att ha fått höra innan LIA:n drar igång! 
 
Vi ska vara ute i 5 veckor och går vår sista dag 23 december. Sen har vi en rapport och andra uppgifter att göra under julen innan vi börjar den 9 januari igen. Med en tenta. Tjohoo! Jag vet inte om jag borde säga vart jag ska göra min praktik eller inte? Men det kan väl inte spela någon roll egentligen? Jag ska i alla fall vara på barn- och ungdomspsykiatriska mottagningen och det ska bli väldigt kul! Till en början kändes det lite konstigt och jag funderade på om jag verkligen skulle vara i den miljön så snabbt men sen vände jag på det och tänkte att det nog bara är bra och dessutom är det ju ett område jag varit nyfiken på och gärna vill testa/jobba med. Sen har vi inte möjligheten att byta praktikplats heller utan den vi blir tilldelade är den som gäller. Jag är bara så himla glad över att jag fick en så bra plats och det känns väldigt roligt! :)Stress och mer stress

Detta har varit en stressig vecka och lugnare kommer det inte direkt att bli framöver. Jag har ju tjatat om den där tentan ganska länge nu men nästa torsdag är det dags och jag börjar få sån ångest inför den. Jag orkar inte med ett misslyckande känner jag och trots att jag verkligen försöker tänka positivt så är det ju grymt nervöst!! Dessutom har vi ytterligare 2 inlämningsuppgifter och 1 prov innan tentan nästa vecka. Kommer bli helt galet! Jag försöker plugga varje ledig stund men ibland känns det inte som att något fastnar i huvudet. I helgen har jag ett par småsaker planerade och sen ska jag hoppa in i tentebubblan och plugga som en dåre! 
 
Annars i veckan har det varit skola varje dag med föreläsningar och gästspel av IT-centrum och så har vi varit på en Cosmicföreläsning på Rosenlund. Den var inte direkt jättebra - tyvärr - men nu har vi i alla fall fått se journalprogrammet innan vi hoppar in i det på LIA:an. Har jag hunnit med något annat? Jo just det, igår var jag och mamma på vattengympa och det var kanon. Ett mycket jobbigare pass än vad det har varit innan och det gjorde det hela mycket bättre tycker jag. Det var ett tabatapass och det ska jag gå på fler gånger, det var kul! 
 
/hello!
 Trerätters och vin på det

I lördags drog jag på mig klänning, sminkade mig i evigheter, lyssnade på en go podd och gjorde mig helt enkelt redo för en härlig bästiskväll hemma hos Carro! Hon bjöd mig och Becca på trerätters och gottgott vin och sen hade vi en toppenkväll med massa skratt och fnatt och tiden bara sprang iväg. Plötsligt var klockan över 01 och det kändes som att det bara hade hunnit gå ett par timmar! Bra betyg misstänker jag! 
 
Dagen i övrigt var också så himla bra och jag kände verkligen lugn i kroppen. Jag strosade runt lite på stan, några andra butiker på Solåsen (t.ex. Royal Design), städade lite hemma, rensade min garderob, målade naglarna, tog en långdusch, läste lite, drack champagne-té och promenerade med Smilla. Att sen få göra sig lite extra fin och gå bort på middag på kvällen var pricken över i:et! Fler sådana kvällar behövs och även om det kanske inte innebär fest så har jag en hel del planer framöver i vinter och det är verkligen motiverande i vardagen att ha saker att se fram emot! Det gillar vi :)
 
/en annie redo för fest i lördags!
 Shopping med mamma

I söndags hängde mamma med mig till IKEA och shoppade lite grejer till lägenheten. Tapetseringen och all målning är klart och nu har vi en del småsaker att fixa för att få vårt hem att verkligen kännas som ett hem. Vad jag köpte i söndags kommer det såklart bilder på i och med att jag ska visa upp lägenheten så småningom men det blev i alla fall en taklampa till köket, en golvlampa till vardagsrummet, en fotpall till vår fåtölj och en ny hatthylla. Vi har inte hunnit få upp mer än golvlampan och fotpallen än så länge men jag satsar på att få till resten senast i helgen nångång! Även alla tavlor som står här och väntar på att bli hängda... Det var en mysig stund med mamma i alla fall, vi strosade runt ganska länge och kollade på allt möjligt där inne och det var nog ganska smart att komma en söndagseftermiddag när alla redan hade varit där och handlat sitt!
 
/en liten sneakpeak på vår nya golvlampa!
 
 
 
 Ett prov till...

Det är tisdag kväll och jag sitter uppe senare än vanligt. Egentligen vill jag sitta upp och kolla valvakan nu när det är presidentval i USA inatt men jag känner mig redan ganska trött och tror inte att jag kommer stå ut särskilt länge. Jag går upp så himla tidigt på morgnarna nu och är i skolan redan runt 6.20 för att hinna plugga i lugn och ro innan skoldagen drar igång vid 9.00. Att gå upp tidigt tycker jag inte är särskilt jobbigt egentligen utan det är mer kvällarna som jag blir trött på och det brukar även komma en liten dipp under föreläsningen på eftermiddagarna. Nu har vi dessutom så extremt mycket att hinna med i skolan innan praktiken drar igång om mindre än 2 veckor så hjärnan går på högvarv hela tiden. Nästa torsdag har vi tenta hela dagen och nu har vi även ett prov inplanerat till nästa onsdag, gissa om det kändes tungt! Det är bara att försöka plugga tidiga morgnar och sena kvällar och hoppas att det går vägen nästa vecka!
 
Mycket annat än skola, matlagning och plugg har jag inte hunnit med idag. Mackan har köpt ett nytt PS4 så han har suttit framför tv:n och spelat när jag har suttit med näsan i plugget - helt okej ändå tycker jag! Imorgon är det en lång dag i skolan igen och vi ska få testa på att lyssna på och skriva diktat för första gången - spännande!
 
/hello!
 
 
 Som att flytta på nytt

Idag har målarna varit här hela dagen igen och nu är både vardagsrummet och sovrummet klart, det går verkligen undan! Imorgon ska de bara slipa och tapetsera hallen sen är det färdigt, och shit vad skönt det ska bli! För även om det bara handlar om 3 dagar av kaos, så är det ändå 3 dagar av kaos! Och kaos är inte riktigt min cup of tea om man ska uttala sig milt om det hela.
 
Men det blir i vilket fall som helst FÖRBASKAT SNYGGT här hemma! Lägenheten känns som ny och det är nästan som att flytta igen liksom. Ikväll har vi bara städat och försökt få de viktigaste sakerna på plats igen. Som typ soffa, tv, säng och skrivbord. Blommorna är lite provosoriskt utplacerade så att man åtminstone kan ha en liten fri yta i köket. Imorgon ska vi sätta fast bokhyllan och vitrinskåpet i väggen så att vi kan ta bort alla glas och allt porslin från köket och äntligen kunna laga mat igen. Sen har vi massa taklampor att få på plats, tavlor på väggarna, spegel i hallen och i sovrummet, gardiner och massa andra småprylar. Kommer såklart ta ordentliga bilder och lägga upp här för jag är SÅ nöjd! Och den ljusgrå färgen i sovrummet blev riktigt bra, vilket knaonval vi gjorde med tapeterna - tjoohoo!
 
/firar med blommor i håret!
 Terapeuten idag

Idag hade jag min andra tid hos min nya terapeut och det kändes ganska bra. Eller ja, så bra det nu kan kännas antar jag. Det är skönt att äntligen ha min egen person att gå till, någon som är expert på sitt område och som finns där för att hjälpa mig på riktigt. Jag har väntat på detta i 2 år och det är nästan overkligt att det äntligen har blivit min tur. Idag försökte vi börja kartlägga delar av mitt liv och min problematik med ångest och destruktivitet. Jag kände mig som ett frågetecken, han ställde frågor om sådant jag inte ens har reflekterat över innan och det är ju såklart ganska jobbigt. Att få upp ögonen för saker som man både medvetet och omedvetet har stängt in i en låda och skickat längst in i garderoben. Jag vet att det kommer bli jobbigt och tufft på flera sätt att ha de här träffarna men samtidigt förstår jag verkligen att jag inte kan leva såhär i all evighet. Jag har minst sagt fått smaka, i princip hetsäta, på ett liv som är så fullt av mörker och helvete och jag vill inte hamna där igen. Eller för den delen "bara" komma hit där jag är nu. Jag vill komma förbi berget av ångest och depression och ska det bli så måste jag våga kasta mig ut i detta. Lättare sagt än gjort dock. 
 
Eftersom jag har praktik om ett par veckor kan vi rent praktiskt inte ses mer än varannan vecka nu men efter jul- och nyår sa han att det kanske vore en bra idé att ses oftare. Så att det inte skenar iväg, så att beteenden och ångest inte blir värre igen. Det är så många saker som är bättre i mitt liv nu, jag har kommit jättelångt på bara ett par månader men det är fortfarande alldeles för mycket fel och demoner som härjar under mina dagar och det får inte eskalera. Vi pratade mycket om att hålla nivån allting ligger på nu och helt enkelt inte under några som helst omständigheter låta skiten få ta större plats. 
 
Innan vi avslutade frågade han hur allting kändes, hur allt han skrivit upp på tavlan framför mig fick mig att känna och tänka. Vet ni vad svaret blev? Omöjligt. Jag svarade omöjligt utan att ens tveka. Och han förstod det, såklart. Jag har levt, handlat och tänkt på ett sätt de senaste åren och att nu försöka göra annorlunda känns ju helt omöjligt. Och otroligt läskigt. Jag vet inte hur man slår undan självskadetankarna eller hur man säger ett bestämt nej till ångest och helvete. Men han log litegrann och sa: Vet du vad? Nu ska vi programmera om din hjärna!Stresspåslag deluxe!

Det är torsdag och jag sitter hemma och pluggar idag. Egentligen skulle vi gå helvecka nu men vi hade planerat grupparbete idag som jag och min kompanjon gjorde igår istället så därför behövde jag inte åka in till skolan idag. Skönt! Jag har suttit i köket hela dagen och pluggat inför duggan på måndag, tentan den 17:e november och skrivit olika journaler för att öva öva öva. Väldigt produktiv dag får jag lov att säga och det känns så himla skönt att jag har hunnit med så mycket för stresspåslaget just nu är inte att leka med. Allting känns övermäktigt och tungt och givetvis tvivlar jag på om jag ens kommer att klara det här!! Allting har gått superbra hittills, jag vet, men det är nu allting kör ihop sig och allvaret börjar på riktigt känns det som. Tentan vi ska ha om två veckor är så stor att jag knappt vet vart jag ska börja plugga eller vad man ska lägga mest energi och tid på. Jag har suttit i skolan varje dag de senaste veckorna vid 6.30 och pluggat innan vi börjar vid 9.00 och det behövs verkligen tycker jag. Ändå får man sitta på kvällarna med.. huh!
 
Dessutom har vi haft föreläsningar kring vår rapport vi ska göra i samband med vår LIA nu och det är så himla mycket att hålla reda på. Igår fick vi även våra LIA-uppgifter och jag vet knappt vad jag ska säga, det är SÅ många uppgifter och det känns som att bestiga ett berg just nu. Vet att de flesta i klassen kände precis likadant igår så man sitter ju inte ensam i båten i alla fall. Det är väl bara till att försöka ta en sak i taget och verkligen planera veckorna under LIA:n och jul när jag kommer få sitta med rapporten. Tjoho! 
 
/här sitter jag och pluggar bland alla växter idag...
 
 
 
 Nu blir det nya tapeter!

Jag har haft en bra dag idag! Grupparbetet i skolan gick väldigt snabbt och smidigt, jag har pluggat hemma inför provet på måndag och sen sa Mackan att målarnissarna kommer hit imorgon och tapetserar om lägenheten så jag har fixat inför det! Äntligen är det vår tur och det känns så himla spännande! Visserligen är det bara vitt och riktigt ljust grått som ska upp på väggarna och taken målas men det kommer kännas som en helt annan lägenhet tror jag. Nu slipper vi snart mormorstapeterna i vardagsrummet, de trasiga väggarna i hallen och dem gula tapeterna i sovrummet - tjoho! Ikväll har vi alltså bara ägnat åt att packa ner böcker, tömt vitrinskåpet, plockat undan alla växter, prydnadssaker och lampor, gardinerna är nere, mattor ihoprullade, ljusstakar, tavlor, speglar nedtagna... rubbet! Känns helt kalt här hemma nu samtidigt som köket och balkongen svämmar över av alla saker. Blir ju ganska knapert med plats när det är 3 av 4 rum som ska tömmas och göras i ordning! Men nu är allt klart och vi är taggade för att få allting fixat i veckan!!
 
/lite av kaoset i köket