Sophies historia - Jojo Moyes | Recension

Tänkte att jag lika gärna kan fortsätta i denna bokrecensionsanda och skriva lite kort om senaste boken jag läst, nämligen Sophies historia. Den är skriven av Jojo Moyes, samma författare som till Livet efter dig som bara är så himla bra! Hade därför ganska höga förväntningar på denna bok och jag blev egentligen inte besviken!
 
Den utspelar sig i två olika tider kan man säga. Det handlar dels om Sophie år 1916 och sen om Liv i nutid. Sophie som lever under tysk invasion i Frankrike under första världskriget och med alla svårigheter och problem det fört med sig för henne själv och sin familj. Sophies man Edouard är vid fronten, men har lämnat en tavla hemma som han målat som förestället Sophie.
 
2006 äger Liv Halston denna målning, men när tavlans egentliga värde och historia avslöjas riskerar hon att bli av med den, hennes käraste ägodel...
 
Jag tycker boken var väldigt bra, jag älskar historian om Sophie, och Jojo är väldigt bra på att berätta och måla upp bilder för sina läsare. Inte lika bra bok som Livet efter dig, men och andra sidan känns det omöjligt att slå den boken, så otroligt bra var den! Rekommenderar absolut denna bok till er som gillar historia och en blandning av kärlek, hat och svåra beslut! :-)
 
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback