Dagarna rullar på

Idag är det torsdag och dagarna rullar på. Det är min första dag utan morfin och det känns tydligt. Smärtan har inte försvunnit än och utan morfinet blir det jobbigare, även om det går att hantera. Såren gör ont men det ska ju vara tecken på att det läker så det väl en positiv smärta på sitt sätt. 

Sitter hemma hos mam och pap och kollar på PLL, finns inte mycket mer att göra och ute är det alldeles för varmt för att vara för mig. Kan tiden gå lite fortare ;( 
2:a operationen på en vecka

På söndag morgon insåg jag att mina fingrar inte skulle komma tillbaka utan var fortsatt bortdomnade så jag ringde US igen och förklarade läget. De ringde tillbaka och läkaren sa att jag skulle komma upp direkt, så det var bara att sätta sig i bilen för tredje gången upp dit på mindre än en vecka och börja bli nervös igen.
 
Väl där träffade jag läkaren och han sa ganska direkt att vi måste göra den där operationen, karpaltunnelklyvning. Vanligtvis gör man den vaken under lokalbedövning, men med tanke på min tidigare operation i veckan och ännu väldigt ömtåliga arm var de tvungna att söva mig sa han. Vid det här laget kändes det bara som att luften gått ur mig och jag orkade knappt bry mig. Visst blev jag orolig, nervös för narkosen men även för armen. Visste att det finns risk för infektioner när man öppnar upp och håller på med armen om och om igen och det är klart att jag tänkte på det och blev nojig.
 
Jag fick hoppa in i duschen och tvätta mig med den numer välkända spriten, byta om och sen låg jag i sängen och grät lite, pratade med Mackan, höll mig sysselsatt med mobilen, messade lite folk.. Sen kom de och hämtade mig, rullade ner mig till post-op där jag fick vänta på narkosläkaren som kom och hade samtal med mig. När jag väl kom in på operation fick jag hoppa upp på operationsbritsen och de började sätta dit alla sladdar och grejer på mig. Då ringer telefonen och min ena narkosläkare måste springa iväg till BAVA, barnmedicin och allt stannar upp. Jag får helt enkelt hoppa ner i min säng igen, rullas in till post-op och ligga där alldeles själv och vänta på börja om allt...

Jag somnade till lite där och sen blev jag hämtad och vi började om. De skulle sätta infarter på mig och de började leta efter synliga kärl i handen, armväcket och på fötterna och tillslut hittade den ena narkosläkaren ett litet kärl vid knogen och stack, och fy sjutton vad ont det gjorde att bli stucken där. Åh! Den andra infarten satte de när jag var sövd, dels för att jag var så uppstressad och rädd men också för att kärlen tydligen kommer fram lite mer när man sövd och avslappnad.
 
Operationen gick bra och tog drygt 1,5 h tror jag. När jag vaknade hade jag även denna gång fruktansvärt ont och de pumpade i mig en hel massa morfin. När jag piggnade till kändes det mycket bättre och tillslut fick jag äntligen komma upp till mitt rum. Jag fick dricka, äta, lite nya mediciner med mig hem och sen bytte jag om och vi åkte hemåt. Ville verkligen inte ligga över natt och när de sa att det var okej att lämna sjukhuset fanns det ingen tvekan från min sida. När vi kom hem dröjde det inte länge innan mamma och pappa kom hem från sin långa semester i Europa, kärt återseende! Ännu en operation hade jag nu tagit mig igenom och jag vet inte men jag känner mig så stolt. Jag hatar verkligen detta, det värsta jag vet, och jag klarar det gång på gång. Nu vill jag slippa mer skit dock och bara få läka och bli bättre...


Åter på US 25/7

Dagarna hemma efter operationen gick i början ganska bra. Jag satt mest i fåtöljen och kollade på PLL, Pretty Little Liars, slumrade, åt lite, käkade mina mediciner och gick sen och lade mig. Rent smärtmässigt var det jobbigt men gick ändå relativt bra. Men i torsdags började mina fingrar att domna bort till och från och när jag vaknade i fredags var alla fingrar förutom lillfingret helt borta och jag var tvungen att ringa till avdelningen i Linköping. Sköterskan som svarade ringde till min läkare som sa att jag skulle komma upp till US igen och undersökas, så vi klädde på oss och begav oss uppåt. Så himla tröttsamt, nervöst och jobbigt.
 
Väl på plats fick jag träffa en annan plastikläkare än min ordinarie, som jag har träffat en annan gång, och han började med att sticka en nål i mina fingertoppar, så skulle jag säga om han använde den vassa eller trubbiga änden. Efter det konstaterade han att jag hade väldigt dålig känsel och att det kunde bero på att gipset fortfarande satt för hårt. Så han klippte upp hela gipset och sen fick jag sitta stilla i dagrummet i ett par timmar och se om känseln kom tillbaka och svullnaden lättade.
 
Efter det undersökte han mig igen, stack nålar och konstaterade att det inte var mycket bättre och att jag förmodligen behövde göra en karpaltunnelklyvning. Men att operera så tätt inpå min första operation var för riskfyllt för att kunna göra det direkt. Jag fick därför ett nytt gips och stränga order om att ringa tillbaka om det inte blev bättre, för isåfall var en till operation enda lösningen.
 
Behöver jag ens skriva hur utmattad, ledsen, rädd och trött jag var vid det här laget? Jag har gått igenom operationen men det kommer ändå nya saker åt mig hela tiden. Orkar inte!!
Dag 2 - från US till Jönnet

Jag vaknade tidigt och runt 6 kom en av sköterskorna in med en ny dos smärtstillande. Efter det låg jag vaken och en stund senare kom Göran och pratade med mig. Han sa att operationen hade gått bra, berättade om alla restriktioner och läkningen osv. Jag sa att jag hade jätteont så en stund senare kom han tillbaka och klippte upp gipset på ena sidan och satte en ny linda om. Trycket lättade direkt vilket var skönt.. Han sa att jag hade svullnat väldigt mycket under operationen så det var inte helt oväntat att det behövde göras.
 
Jag fick frukost, röra på mig lite, tvätta mig och klä på mig mina egna kläder, fick medicinerna och sedan åka hem. Så himla skönt! Att gå från avdelningen till bilen var en jobbig tur, höften är ju inte alls som den ska men det visste jag ju sedan förra gången.. Resan hem gick bra i alla fall, hade bullat upp med kuddar, och resten av kvällen spenderade jag bara i fåtöljen innan jag fick hjälp ner i säng av Mackan. Tunga dagar, bara att härda ut :(

Operationsdagen 21/7 2014

Det har gått 6 dagar nu och det känns som att jag orkar knåpa ihop något här. Det tar bara så lång tid med en hand så vi får se hur mycket jag orkar redovisa...
 
Jönnet
Vi gick upp vid 04,30 och då hoppade jag direkt in i duschen och tvättade mig med spritsvamparna. Så galet kallt och hela jag skakade. Efter det drog jag på mig harembyxorna och ett linne, tog två kuddar under armen, min väska och gick till bilen. Sen åkte vi mot US och Linköping vid 05.00...
 
Linköping
När vi kom dit fick jag direkt mitt rum (delade med tummen och tysken) och säng, fönsterplats, vilket alltid känns lite bättre. Här försvann sen alla rutiner jag tidigare gånger varit van vid, allt var rörigt och olika sköterskor hela tiden. Jag bytte i alla fall om till sjukhuskläder, fick medicin, testade sätta nål men gick inte på mig, sov en liten stund, träffade läkaren, grät hela tiden, togs tester och blodtryck, feber osv. Vid 9 fick jag säga hejdå till Mackan och de rullade ner mig till sista anhalten innan operationssalen.
 
Utanför OP-salen
Väl där nere försökte en annan sköterska sätta nål på mig och efter många försök och lång tid satt äntligen skiten på plats. Henne var jag inte nöjd med kan jag säga, givetvis sa jag inte det till henne men om det kommer ner en tjej, ensam och som gråter, säger att hon är rädd för allt detta och ändå inte kan ta fram lite hjärta och medkänsla. Suck! Jag fick även prata med några olika narkosläkare och sen var det bara en lång väntan på 2,5 h innan jag rullades in på operation. Det var hemskt och ligga där och vänta alldeles själv och jag varvade med att gråta och sova. Bestämde mig för att detta är sista gången jag gör detta, aldrig mer. Aldrig.
 
OP-salen
Tillslut var det dags. Jag lade mig på operationsbordet och så gick allt jättefort. En narkosläkare satt bakom mig och tittade mig i ögonen, pratade med mig hela tiden och höll syrgasmasken framför mitt ansikte. Några andra sköterskor kopplade på alla sladdar och liknande på mitt bröst och mage, den andra narkosläkaren förberedde sövningen och sen var det massa annat folk som höll på med armen och det skramlade överallt. De minuterna man är vaken i en operationssal är de värsta på hela resan, så mycket ångest och tårar. Även denna gång var det sista jag sa innan jag somnade att "jag snälla ville vakna igen".
 
Uppvaket & avdelningen
Första gången jag vaknade var jag fortfarande kvar inne på operation, helt yrvaken. Och smärtan jag kände då var inte av denna värld, aldrig varit med om nått liknande. Jag svor och halvt skrek åt dem och jag tror de pumpade i mig dubbel dos efter det för när jag vaknade sen var det mer hanterbart med smärtan. Jag låg kvar på uppvaket i flera timmar och kom upp till avdelningen igen runt 18.30tiden. Då var Mackan där och jag fick äntligen träffa honom igen, ett bekant ansikte liksom...
 
Efter en liten stund fick jag i mig nyponsoppa, gå på toa, ännu en linda på mitt gips som hade blött igenom så hela sängen blev röd, äta lite mat, ringa mam och pap och sen åkte Mackan till Motala och jag blev kvar själv. Trött och med viss värk kunde jag sen sova till och från på natten... Jag hade klarat operationen och jag var så glad för det. Det jobbigaste och läskigaste jag vet var över. Åh!

Mysdag på Öa

Idag har vi varit ute på Öa och haft en lugn och skön dag i hamnen. Vi hittade ett lite undangömt ställe nere vid vattnet och så lade vi ut filten och satte oss där och njöt i solen. Vi hade med oss äggmackor, mammas bullar och kladdkakemuffins och så låg hag och läste min bok och Mackan varvade mellan att sova och promenera med Smilla! Vädret var verkligen toppen och värmen fantastisk! 

Svampskogen

Mackans första semesterdag spenderade vi bland annat ute i svampskogen! Smilla älskade att få springa runt lös och hon stod och pt massa blåbär själv ifrån riset och var bara såå himla söt! Vi hittade lite svamp som vi tänkte ta till middagen, men när vi kom hem hade min farbrors fru vart och lämnat en hel korg med kantareller till oss och det var ju bara så himla snällt!! Satt och rensade i evigheter, hehe...

En vecka kvar idag | Tankar

Om en vecka vid den här tiden, 23.01, vet vi om min operation har blivit av och även hur den har gått. Jag ska vara på plats redan vid 7 i Linköping och när jag har operationstid vet jag inte riktigt men kan tänka mig runt 10tiden. Så hur känns det då såhär en vecka innan detta stora förhoppningsvis ska bli av?
 
Skräckslagen. Rädd. Ledsen. Ångestfylld. Fundersam. Förväntansfull. Nervös. Orolig. Spänd. Listan kan göras jättelång, men jag tror ni förstår vad jag menar. Visst känns det nånstans i mig skönt att det är så nära nu och att det kanske äntligen ska bli av och förhoppningsvis bli ett slut på denna långa, krävande och jobbiga resa. Men som många av er kanske också vet så tycker jag att detta är otroligt jobbigt, liksom, fruktansvärt jobbigt och jag är rädd för både själva operationen och resultatet. Blir det bra, om smärtan nu äntligen försvinner och jag får "mitt liv tillbaka" så blir jag, hands down, den lyckligaste tjej på denna jord! Men, om smärtan finns kvar och jag fortfarande går runt med bara en hand att använda normalt vet jag inte vart jag ska hitta energi och vilja att orka vidare med denna arm.
 
Jag ligger sömnlös på nätterna, sover inte många timmar på grund av all oro och smärta, och jag har den senaste veckan ätit otroligt mycket tabletter. Det gör så ont så jag vet inte vart jag ska ta vägen vissa stunder och visst har jag gjort en hel del saker om dagarna nu som påverkar smärtan väldigt mycket, men jag kan ju inte låta bli allt...Vill inte tänka på hur jag kommer må på söndag, när det är dagen innan stora dagen, men jag ska verkligen försöka njuta av den här veckan och göra allt jag kan för att fokusera tankarna på positiva saker. Fy fan vad tungt detta är, och att familjemedlemmarna är på semester och inte hemma kan jag inte förneka gör mig mer ledsen, på nått sätt måste jag klara det ändå, har ju inga valmöjligheter...Måndag

En lång och ganska seg dag är snart över. Idag har det varit mulet, lite sol, regn och åska. En blandning av allt kan man också säga. Tog en morgonpromenad med Smilla i skogen och sen satt jag ute en stund och läste, efter det flyttade jag in i uterummet och fortsatte att läsa tills dess att brorsan och Petra kom på en snabbvisit. Efter det blev det lite mat och chill i soffan innan jag duschade och Mackan kom hem. Vi åkte och postade lite brev, hämtade ut recept på apoteket och till sist köpte en iskaffe på 7eleven, så galet god!

Ikväll har vi ätit fiskgryta till kvällsmat och kollat på typ 4 avsnitt av GOT, Game of Thrones! Den serien är så galet bra, det var brorsan som började prata om det och sen satte mamma och pappa igång och kollade på det också så tillslut kände jag och Mackan att det var dags att börja titta och vi är helt hooked, så himla bra!

 

 

 
En bädd av dun - Christopher O'Regan | Recesion

Den här boken handlar om Gustav den lll:s hov och är skriven av 1700-talskännaren Christopher O'Regan. Vi får här lära känna Gustav den lll:e och hans hov, som innefattar intriger, otympliga ceremonier och stel etikett, men också nöjen, kärlek och maskeradbaler. Vad hade de på sig? Hur såg det ut kring slottet? Vilka stod Gustav närmst och vad hade de olika personerna för roller? Vem var egentligen Gustav den lll:e?
 
Den här boken köpte jag på Drottningholms slott när jag var där för ett par veckor sedan och det är också det enda stället man kan köpa boken på i fysisk form, annars finns den bara som e-bok. Det var Carro som rekommenderade denna och jag är inte alls besviken. Den är helt FANTASTISK! Jag slukade denna från pärm till pärm men man kan också läsa lite ur den när man vill och känner för det, eftersom den är som en "faktabok". Jag kommer bläddra i denna och läsa i den många gånger, så himla bra!
 
Jag är helt förtrollad av denna värld och Gustav den lll:s tid är något speciellt tycker jag. Fascinerande, spännande, rolig och listig. Åh, om ni är intresserade av historia eller vill bli intresserade så är den här boken ett enkelt recept!
 
 Smilla och Vilma

Idag har sommarvärmen flytt oss och det har regnat och regnat och regnat mest hela dagen. Vi sov länge idag och sen när vi väl var vakna låg vi kvar i sängen och gosade med Smilla i över en timme. Vid elva-tolvtiden gick vi upp och sen åkte vi bil en liten sväng för att fördriva tiden. Mitt på dagen idag kom min morbror, hans sambo och min ena kusin Tuva hit också. De lämnade sin labradoodle Vilma här som vi ska passa tills imon. Smilla yycker det är konstigt att det plötsligt är en stor hund till här men de båda sköter sig exemplariskt och nosar mest på varandra och leker följa John.. Man kan ju missa något om man inte hänger efter liksom...
 
Nu sitter vi och kollar på fotbollen, heja Tyskland, om Argentina vinner blir jag sjukt besviken. Vet inte varför men jag har inga varma och ömma känslor för de blå-vita laget.. Så vad tror vi, 2-1 Tyskland!
Grill och chill

Ja men vilken bra kväll har hade igår hos Mattias och Petra! De bjöd oss på rotfrukter i ugn, supergod hemgjord tzatziki, sallad och grillade fläskfilé! Vädret var ju jättebra så vi kunde lätt sitta ute på nya trädäcket och gotta i oss allt. Jag hade bakat citronpaj som vi åt till efterrätt och sen trillade några av brorsans kompisar in. Vi satt kvar ett par timmar innan vi var tvungna och rasta Smilla och sen åkte vi hem! En så himla skön och slapp sommarkväll, det är dessa man ska ta till vara på och minnas sen när hösten känns alltför grå, trist och kall...
 
 

Krusbär, hallon, smultron...

Idag, lördag, började vi dagen med att åka till mormor och morfar för att umgås lite. Vi satte oss på framsidan för det var otroliga 27 grader inne i köket, helt galet. Efter en stund kom fikat fram på bordet och sen hjälpte Mackan morfar med sin nya telefon också. Passa på att ta hjälp av de unga som han säger. I deras lilla trädgård har alla bär börjat växa fram nu med. Hallon, krusbär, smultron och jordgubbar fick vi i oss. Jag väntar med spänning på alla goda björnbär, det kan ju vara det godaste bäret som finns!
Kvällsdopp i Vättern

I veckan blev det ett kvällsdopp i Vättern (resten uppe på Axamo)och det var minsann ett svalkande plask! Men oerhört skönt, vi har ju haft så himla varmt väder den här veckan och att ta ett dopp framåt kvällen har verkligen inte varit något att förhandla om. Denna dag var det även en otroligt fin himmel som visade upp sig på Ljungarum. På ena sidan kullen lila och rosa, och andra blått och oranget. V a c k e r t...
Grännabesk och Vista kullekullen

Idag har jag varit i Gränna med lite kompisar och fikat på mysiga cafét övanför hamnen och sen åkte vi till Vista kulle och chillade i stekhett solsken! Oh herregud vilken varm, svettig och skön dag! När jag kom hem åka jag och Mackan och badade uppe i Axamo, kanske det mest efterlängtade doppet på lääänge!
Dina brev lägger jag under madrassen - A.L+S.S | Recension

Den här boken består av ett 80-tal brev som Astrid Lindgren och Sara Schwardt skrev till varandra från tidigt 70-tal fram tills dess att Astrid gick bort i början på 00-talet. Sara var 13 år gammal när hon skickade sitt första brev till A.L och vanligtvis svarade Astrid på alla brev hon fick en gång, men fortsatte ingen brevväxling med de som skrev till henne. Men Sara blev ett -och det enda undantag för denna regel. Dessa två började brevväxla, intensivt de första åren, och sedan lite mer sporadiskt när Sara blev äldre. De delade allt med varandra. Kärlek, tro, uppror, elände, glädje och livets alla svårigheter.
 
Jag tycker att den här brevväxlingen var väldigt mysig att läsa. Astrid som man får "lära" känna inpå livet och inte bara som den enormt duktiga författare hon var, och Sara som trots sin ringa ålder var otroligt begåvad, full av tankar och idéer. Det är inte direkt någon bok man slukar och inte kan lägga ifrån sig, men jag är glad att jag köpte den och att jag nu har läst den. Drygt 200 sidor och det tog bara ett par lästilfällen innan den var slut. En mysig bok helt enkelt, speciellt för en Lindgrenälskare som mig :-)
 
 Göteborgsbesök

Idag har göteborgarna varit här och det var minsann en härlig dag vi fick, med undantag för en rejäl regnskur när vi gick längs med Vättern! Vi började med att käka lite kyckling här hemma och sen tog vi bilen ner till beachen och gick från vollybollplanerna till piren och köpte glass där, smarrigt värre! På väg tillbaka drog mörka moln in och vi blev fast i spöregn, tur vi hade snälla Anders med oss som sprang i förväg och hämtade bilen så vi bara blev halvt genomblöta.. ;-) En myspysig dag som vi avslutade i Taberg med fika hos brorsan och Petra ♥


Spetsshorts

Åh måste visa mina nya shorts som är så himla fina!! 199kr på h&m och jag är supernöjd! Har väl aldrig varit en shortstjej egentligen och definitivt inte korta, men de här är verkligen snygga och det kan ju va kul att ha några som gör än lite mer klädd!
Perfekta kvällen

Ikväll drog jag och Carro och köpte sallad, läsk, nötter och vindruvor och så satte vi oss på Vätterstranden och njöt av en riktigt fin och härlig sommarkväll! Vid halv sju när vi var där visade bilens termometer 27 grader, när jag åkte hem en stund efter elva visade den fortfarande 20! Även om det blev lite kyligt så var det en riktigt, riktigt skön sommarkväll! Och mysigt som vanligt att få hänga med bästis, det blir ju väldigt tjatigt att dag efter dag få läsa om hur jäkla bra den där tjejen är men det bara är så! Tack för en urbra kväll! ♥
A6 och lunch med mamma

Idag hade jag egentligen ingenting planerat mer än att träffa Carro på kvällen, så när jag hade vaknat och ätit frukost drog jag mig till mamma och pappa. Drack lite kaffe där och käkade bullar med min mam och sen åkte vi, ganska spontant, till A6! Jag fick med mig nagellack, bikinibh och ett par svarta spetsshorts hem - så himla nöjd! Har tittat på de där skjortsen sen de kom ut i våras men inte slagit till, förens nu, jag älskar dem!
 
Vi lunchade även på Majoren, heter det fortfarande så? Sen åkte vi hem och jag for vidare till Axamo och kollade in nya hunden, lilla Thimea!
 
 Grillkväll hos mam och pap

Ikväll var vi hos mamma och pappa och grillade! Brorsan och Petra var också där och det blev en himla mysig kväll! Entrecote, fläskkött, rotfrukter, majs, sallad, såser och gott vin tryckte vi i oss! Till efterrätt blev det jordgubbar, glass och maränger... Har nästan inte ätit några jordgubbar alls i år, känns jättetrist men det har liksom inte blivit av. De jag har köpt har varit så himla dåliga och då har jag tappat stinget. Petra snackade om att plocka själv och det blev jag lite sugen på, kanske jag skulle kolla upp i veckan?
 
 Lunch på Condeco

Jag älskaaaaaar detta ställe! Condeco nere vid Hoppets torg är mitt nya favoritställe utan tvekan! Tycker det är så fint och fräscht, skön stil, otroligt god mat (!) och perfekt att sitta på och äta och snacka länge! Har ni inte varit där, gå dit! Jag var där med bästis idag och vi satt i flera timmar och åt och pratade.
 
Carro är den person som jag kan dela allt med, det finns inga nyanser, inget lullull. Idag hade vi ett så grymt bra snack, går inte skriva om här, men jag kan bara ännu en gång konstatera att Carro är en alldeles fantastisk människa. Som hon sa när vi satt där och åt och pratade, det ända vi vet om livet är att vi två alltid kommer finnas i varandras. Väldigt skön känsla, what a blessing! ♥
 
Idag blev det en smarrig pastsallad med kyckling och pechorino!
 
 
 Nya bilen!

Så står nu vår nya bil hemma på parkeringen! Det blev en snabb affär men vad gör det, skönt att ha det gjort! Vi är hittills jättenöjda, det är som natt och dag mellan denna och vår andra bil! Den ska nu fixas och läggas ut på blocket imon eller lördag, hoppas det går smidigt att sälja den! 

Vår nya är iallafall en Passat, så himla stor och rymlig, jag älskar den! 
Att leta och finna

Vi är på biljakt kan man säga! Vår lille renault har gjort sitt och min sambo har minst sagt tröttnat på citybilen! Igår var vi och kollade på en volvo v50 och idag en Passat. Den senare lär vi köpa imorgon och det känns så skönt! Äntligen har vi snart en större, bättre och mer pålitlig bil som vi kan åka med vart vi vill! Längtar tills jag sitter bakom ratten och styr kosan hemåt! ;-)


Axel von Fersen och Marie-Antoinette - Margareta Beckman | Recension

Så hade jag då läst ut även denna bok! Det tog mig ungefär 3 lästillfällen, sen mötte jag sista sidan och det var över. Jag fullkomligt älskar den här boken! Bara måste börja med att säga det!
 
Att detta är en "historiebok" kan nog vem som helst räkna ut genom titeln, och nu har jag inte läst allt för många böcker ifrån "förr", men denna är verkligen speciell. Varför undrar ni då? För att allting stämmer, det är inget som är påhittat och det gör det hela så mycket mer spännande. Margareta Beckman som är författare till boken är den första forskare nånsin som har fått ta del av originalbreven (som finns i franska riksarkivet) som Marie-Antoinette har skrivit. Bara det gör ju att man ryser kring den här boken!
 
Så, handlingen då? Kort och gott kan man säga att det handlar om kärleken mellan Axel von Fersen och den franska drottningen Marie-Antoinette. Men även så mycket mer, en spännande och annorlunda skildring av den franska revolutionen, hur kungafamiljen behandlades, hur och med vilka de levde, om skönhet, rikedom och makt.
 
Det lite kluriga med boken är alla årtal, händelser och människor, att det var lite svårt att hålla isär allting och faktiskt förstå allt. Jag vet att detta är en bok jag kommer att läsa flera gånger, dels för att den var så bra och att jag fascineras av historien, men också för att jag inte riktigt hängde med på allt första gången... Och vem kan få för mycket av kungligheter, historia och kärlek?
 En ny vecka är här

Nu är det redan tisdag kväll den här veckan och ja, trots lite halvtaskigt väder så går dagarna och tiden väldigt fort! Har blivit några långa härliga promenader med Smilla som jag saknade så när jag var borta! Igår var vi uppe och gick runt Västersjön, hon gick lös i princip hela tiden och det gick så bra så! Idag var vi ute och traskade kring småhusen här och vidare upp på banvallen, lite blandad natur, det är mysigt! Och extra härligt när Smilla kan få springa lös, man ser verkligen hur mycket hon älskar det!
 
Västersjön, varmt att gå runt så linne räckte gott och väl!
 Vasa | Lush | Myskväll

På lördagens schema stod Vasamuséet, gå på stan och sen ha myskväll hemma! Vasamuséet var toppen, jag hade aldrig varit där innan så när jag kom in och såg skeppet blev jag rätt tagen. Tänk att det där har legat på havsbotten i 333 år och ändå är så otroligt välbevarat! Det var en utställning kring bärgningen av Vasa och sen massa andra bilder, historia, föremål och berättelser. Himla coolt!
 
Blev en liten rundtur på stan, käkade lunch på Sandy´s vid Hötorget, kollade in saluhallen, gick på Lush och njöt av alla produkter där inne. Helt galet vad jag älskar ALLA deras saker! Hittade även en Sephora på Biblioteksgatan så där fyndade jag lite på rean. Blev inte mycket shoppat för mig men gjorde några få fynd som jag är galet nöjd med!
 
På kvällen blev det lite käk, kollade på fotboll och pratade oss igenom halva (nej hela) natten :-) På söndagen kollade vi in Ulrikdals slott innan vi tog tåget hem! En helt fantastiskt bra helg och snart drar vi dit igen och bara strosar och upptäcker vår huvudstad! ♥
Drottningholm | Fjäderholmarna

På fredagen käkade vi frukost, gick en kort morgonpromenad i skogen och sen åkte vi ut till Drottningholms slott! Och OH MY GOD säger jag bara, vad häftigt det var! Jag riktigt känner hur min historiska ådra i kroppen och nyfikenheten väcks till liv! Varför levde jag inte under Gustav III:s tid?
 
Vi gick en guidad tur där på slottet också och tjejen berättade lite kort om olika saker - personerna, händelser, utsmyckningar osv. Jag ville aldrig att det skulle ta slut (!!), jag tycker att den här typen av historia är så otroligt spännande, häftig! Helt såld! Vi hade tur med vädret med vilket ju alltid är extra kul när man gör något sånt här! I den lilla shopen hittade jag även boken "En bädd av dun" av Christopher O'Reagan som Carro tipsat så varmt om. Jag blev så otroligt glad när det fanns ett ex där eftersom den inte går att få tag på någon annanstans!
 
Efter slottsförmiddagen blev det en tur till Täby C för att gå bananaz inne på Sephora!! Äntligen fick jag köpa mig mina Benefit-rouger och Gimmie Browgel! Ytligt kan man tycka, men det är en värld jag verkligen älskar och när denna butik ligger framför mig går det liksom inte att hålla varken fingrar eller ögon i styr...
 
På kvällen tog vi båten ut till Fjäderholmarna och käkade middag, lite lyxigt, men nångång måste man ju få unna sig! Visst? Jag åt en fantastiskt god gösfilé med vit sparris (bra rekommenderat!), gott vitt vin till och sen åkte vi hem igen och gick genom Stockholmsnatten..!
 Stockholm | Im coming!

Ja så var då helgen i Stockholm över och det är alltid lika tråkigt när något man längtat till tar slut.. alldeles för fort dessutom! På torsdagen började vår resa från stationen vid 11.04 och när vi anlände till huvudstaden letade vi upp vårt boende och hade en slappekväll med fotboll och Ernst ;-) Smidde planer för fredagen...