Tattoo | betydelsen

Idag är det 35 dagar tills det är dags för min tatueringstid, och jag är verkligen förväntansfull och spänd. Jag vet hur mitt motiv ska se ut, men det är fortfarande detaljer som måste bestämmas. Jag vill ju inte riktigt avslöja här hur den ska se ut än utan låta det vara hemligt tills det är gjort. Mina närmsta vet på ett ungefär men att släppa hela idén innan jag har gjort den känns trist. En sak kan jag dock avslöja, den kommer innehålla en fjäder.
 
Man kan säga att den är uppbyggd av tre olika saker som jag ska svetsa samman, eller ja, Rickard då, och just nu sitter jag och kollar olika bilder på fjädrar. Finns verkligen tusentals olika stilar på det när man googlar, men jag tror faktiskt att jag har hittat en bild på en fjäder som jag älskar! Det är en så skön känsla när det bara "faller på plats", att det känns så rätt och liksom dags att göra detta nu.
 
I olika religioner/kulturer kan betydelsen av en fjäder skilja sig en del men grunden är ungefär densamma, en kraft och tro på något. För mig står fjädern bland annat för min tro på att allt händer av en anledning, och att vi kommer få våra svar på varför när det är dags för det. Små eller stora saker i livet spelar ingen roll, ibland får vi vara med om saker vi bara inte kan begripa, men jag har alltid lutat mig tillbaka på att jag tror det finns en mening med allt, att vi lär oss något.
 
Egentligen kan man säga att hela min tatuering handlar om att vara stark, inte ge upp, blicka framåt, om att våga tro på något och att drömma om framtiden. Något som jag har kämpat med genom jobbiga skolår, smärta på olika vis, lång sjukskrivning och allt vad det innebär, ångest. Jag är snart 24 år men det känns ibland som att jag har varit med om saker och känslor för en hel livstid. Det har helt enkelt varit många olika händelser i mitt liv som format mig till den jag är just nu, och den här tatueringen står för både tiden som har varit, men också för tiden som kommer, för allt som väntar mig...
 
27 september, kan du komma nu?Kommentarer

Kom ihåg


Trackback