Första veckan utan gips

Det har gått lite mer än en vecka sedan jag kom ut i friheten och slapp gips på armen. Det har känts väldigt, väldigt konstigt, men såklart även spännande. Det går både bra och dåligt skulle jag väl säga. Det gör ganska ont om jag ska vara brutalt ärlig, och det ska jag väl vara i min egen blogg. På sidan av- och under handleden gör det ont och värker lite till och från. Då käkar jag mina citodon och det blir bättre. Förmodligen beror det på att det kanske fortfarande läker, eller att jag bara är otroligt ovan vid allt fortfarande. Muskler har jag ju heller inga kvar känns det som. Blir så fruktansvärt trött i både arm och axel/nacke när jag använder armen. Mitt första riktigt frustrerande ögonblick var när jag duschade första gången. Kan inte tvätta håret normalt, kan inte tvätta kroppen normalt, kan inte torka mig normalt. En enorm frustration och jag fällde en tår i duschen, funderade på hur detta egentligen ska gå.
 
I övrigt är det ju alla vardagsgrejer som jag måste vänja mig vid och hitta mina egna rörelser. Äta med bestick, klia sig, sätta upp en toffs, spänna fast mig i bilen, tvätta och torka händerna, knyta skorna... Listan kan göras hur lång som helst. Men, det positiva är att jag kan lyfta saker, inte för tunga, men ändå. Det gick inte alls innan. Jag har nog aldrig tappat så många saker innan som nu. I huvudet kan jag fortfarande vrida och vicka på min arm, så när jag omedvetet försöker göra det gör det fruktansvärt ont och det jag håller i faller i golvet, soffan, bilen osv. Jag undrar när huvudet ställer om sig? Och när armbågen blir normal och slutar krångla?
 
Sammanfattningsvis så är det mycket svårare än vad jag trodde det skulle vara och gör mer ont än jag trodde det skulle MEN det går framåt och det känns väldigt skönt inombords! Jag är på väg!
 
 Vättaberget

Detta berg var inte lätt att hitta (eftersom vi missade skylten, haha) men när vi väl kom upp på toppen, för uppför gick det(!), var det värt all väntan och frustration! Kolla bara på bilderna, så otroligt vackert. Vi satt där och fikade, knäppte en smirre och njöt av allt det vackra norrland gav och visade oss. I nästa liv ska jag bo i norrland, det har jag bestämt. Och hade det inte varit för att familj och vänner finns här nere hade vi lätt velat testa på och bo där uppe. Lugnet, naturen, allt det vackra! ♥
 
 Fotfin

På semetsern passade jag på och köpa mig lite ordentliga promenadskor! De rosa, som ser röda ut på bilden, köpte jag i Mora och känns riktigt sköna på foten. Dessutom snygga, fick med limegröna snören också, kanske ska fräcka till mig lite!? De andra köpte jag på stadium i Karlstad för ynka 150 riksdaler, sista paret! De är gjorda av återvunnet material till 70%, av de är 80% av plastflaskor. Alltid miljömedveten, hmm. 
 
 
 En liten tripp

Idag har jag och Mackan varit på dollarstore och fyndat lite! Det absolut bästaste bästa var torrschampot batiste som de sålde för 40 kronor där. 40 KRONOR!!! Givetvis åkte två flaskor med hem till jönnet. Det andra var solkräm, spf 30 och 20, som ska med till Thailand. Ja visst är det fortfarande lång tid kvar (211 dagar!) men solskydd är ju så fasligt dyrt och där sålde de för 50 kronor flaskan. Kollade sedan på ö&b och där tog de 89 och 99 för precis samma (och på apotek är det ju ännu dyrare!), KAP! Solkräm är inte det enda jag köpt till resan, det må vara långt kvar men det är ju på sommarrean man ska fynda! Bikini och skor ligger snart på lådan för några ynka riksdaler! 
 
Mötte även lite spöregn och dundermörka moln på vägen. Mysss!
 Smultronställe

För ett par veckor sedan hittade jag och Mackan världen mysigaste smultronställe! Jag har sätt det tidigare men vi har aldrig varit där, man ser det bara en kort sekund från stora vägen efter Gränna. Men nu packade vi kylväskan med nybakta frallor och dricka och begav oss dit. Skulle egentligen till Öa men det blev ändrade planer och vi hamnade äntligen där istället! En gömd, otroligt vacker stenstrand precis vid Vättern. Helt magiskt ställe och vi låg och njöt hela långa dagen! Varvade med sola, fika, bada och spela 3 i rad!
 
 Motalamys

Vi började vår semester med att åka till Motala och hälsa på min fina brorsdotter och hennes mamma och pappa! Eftersom vi skulle till US på tisdagen passade det ju väldigt bra. Vi tog ett kvällsdopp i Råssnäs och efter det köpte vi lite korv och grillade hemma till kvällsmat. Provade en korv med ramslök i, hur god som helst! Vi lekta med goa Alva och på kvällen innan vi somnade började vi planera semetsern lite smått, mot Sundsvall och norrland!
 
 23 juli 2013 - gipset försvinner!

För en vecka sen åkte jag och Mackan till US i Linköping för att förhoppningsvis bli helt av med gipset! Vi började med att ta bort det på hand- och plastikmottagningen inför datortomografin jag skulle göra. Vilken känsla, helt sjukt faktiskt. Jag kände mig svävande, armen bara var där men den kändes som någon annans... Samma känsla som jag haft vid varje omgipsning. Jag fick sitta på en stol vid handfatet och försiktigt tvätta armen med en varm kompress. Huden var så otroligt känslig och det gjorde ont av att bara nudda den. Tog inga bilder på handen/armen då, men tänk er stora hudbitar som bara lossnar, hänger och slänger från huden. Riktigt nasty men väldigt skönt att få tvätta sig utan ett stort gips i vägen! 
 
Efter det gick vi till röngen och jag fick lägga mig på den där britsen och åka in och ut genom ett hål för att helt enkelt få bilder på min arm/hand. Gick fort och det var inga väntetider så vi fick en del tid över och gick till kafeterian och tog oss en macka. Här började jag bli vansinnigt nervös och när Mackan åt sin chokladboll kände jag bara hur min mat ville upp igen... Jag trodde att OM jag blev av med gipset, alltså inte behövde sätta på ett nytt, så skulle vi ta ut de två stiften som sticker ut genom armen också. Och här var min oro. Jag var livrädd, fullkomligt hysterisk över detta att stiften kanske skulle dras ut. Vet inte hur ont det gör, hur det går till eller vad som gäller efteråt. Jag älskar kontroll, jag fungerar bara när jag har koll på allt och i ett sånt här läge, när jag inte har det, känner jag mig inte trygg alls. 
 
Väl uppe på avdelningen igen och vi satt i väntrummet för att få träffa dr G, var jag på väg att springa därifrån flera gånger. Mackan var också nervös, det såg jag även om han inte ville erkänna det, och det gör ju inte mig mer lugn precis ;) Tänkte tusen tankar på stiften, men också på hur besviken jag skulle bli om jag var tvungen att ha gips i fler veckor, ville ha min frihet tillbaka. Tillslut blev det min tur och med illamåendet i halsen och skakiga ben gick vi in till G och efter att ha tittat på röntgenbilderna kunde han konstatera att jag inte har kvar de leder som de "täppt igen", alltså att det hade läkt jättebra! Lättnad. Men han sa att ingrepp som dessa är väldigt svårläkta och han ville inte riktigt släppa mig fri än så stiften skulle bli kvar i 3 veckor till som extra säkerhet. Inte mig emot, alls. Fy fan vilken lättnad, jag var inte redo för att dra ut dem asså, mentalt var jag bara vid att ta av mig gipset, inget mer. 
 
Han klämnde och kände, drog och slet i armen och det sjukaste var att det gjorde inte ont. Jag fattade ingenting. Jag har ju haft ont i så, så många år, gråtit vid minsta grej de senaste 2 åren (drygt) men nu gjorde jag inte det. Det var stumt, utan smärta. Förstod inte riktigt vad som hände där inne i rummet.. Det var för mycket att ta in. Vi pratade om lite alternativ med skydd och hur jag skulle gå vidare och sen fick jag min återbesökstid och vi gick tillbaka till husbilen. Och där bröt det ju ut. Tårarna föll, en efter en. Min arm var fri, och känslan går inte att beskriva. Ett kapitel håller på att avslutas i mitt liv och det känns så overkligt. Vem är jag utan min onda arm? Vem är jag utan värktabletter, hinder och smärta? Fäller en tår när jag skriver detta, jag vet att ni inte kan förstå vad jag känner, men det är häftigt. En sån gåva. 
 
Jag minns inte riktigt men jag tror att jag ringde mamma eller pappa och berättade, sen skickade jag sms till vissa utvalda men glömde säkert bort några viktiga. Jag var bara överväldigad av känslor när vi satt där i husbilen, på väg mot semester i norrland, att jag knappt visste om jag skulle skratta eller gråta, men jag vet att jag gjorde båda två. Samtidigt. Det är inte över riktigt än, men det är så fruktansvärt nära nu. Så nära.
 
Här skulle jag ta bort gipset. Tråden man ser är dragen genom en kanal som ligger under gipset. Man virar sen tråden runt på de verktygen som ligger bredvid min arm, och sen "sågar" man upp det. Det är alltså två personer som gör detta. Lika läskigt varje gång ;)
Här står jag i hissen på väg till datortomografin. Känner en blandning av rädsla, oro och lyckorus samtidigt! Man ser här utsidan på armen och de två stiften.
Här är armen från ovan. Mitt fina ärr. Jag ser det inte som något fult, jag ser det som vägen till ett smärtfritt liv.
Och stiften igen. Ser ltie äckligt ut men så är det. Här är de inte rengjorde, jag pillade bort lite äckel efter att bilden togs och orkade inte fota om. Vid det blåa är det ett litet ärr där jag tror de har skruvat in en skruv som kommer sitta kvar och inte kommer tas ut. 
I husbilen under mitt lyckorus. Fin bränna va? Hihi..
 Hemma

Vi är hemma från vår husbilstripp nu! Vi har haft det sååå bra och jag har många bilder att visa, har nog tid och lägga upp lite ikväll!

Nu har jag gått runt här hemma och plockat undan alla kläder och prylar vi hade med oss, shoppingen som har blivit och annat vi lämnat framme.. Åh vad underbart det hade varit med lite större lägenhet och mer förvaring! Future!
Semester!

Vi njuter av norrland, sol och värme, god mat, vackra platser och bad! Nu ligger vi på en strand mitt i Bollnäs och bara älskar livet! Knäpper en smirre och käkar lite kex, åh vad underbart det är här uppe!
Hasse på sjökanten

Igår var det då dags för att träffa jobbisarna! Emma hade bokat bord på Hasse på sjökanten, och bortsett från en lite .. hmm.. udda servitör, så var det tummen upp för restaurangen! Läget är fantastiskt vid Rocksjön och vi hade så sjukt vackert sommarväder!

Jätteroligt att träffa många av jobbisarna igen, det blir ju inte så ofta eftersom jag fortfarande är sjukskriven. Gillar er gööörmycket! Snart jobbar vi ihop igen ;) Vi var även med på popquiz men ja, mitt dreamteam var väl inte bäst direkt.. Skyller på ett allt för svårt quiz! Härlig kväll = tummen upp!

 
Onsdagstoppen

Jag tror jag peakar denna veckan idag! En något annorlunda förmiddag men nu har jag precis duschat och ska leta fram lite kläder och sen träffa Josefina som jag har saknat så mycket!! Vi ska ta en glass på piren innan vi drar vidare till Hasse på sjökanten för att äta med jobbet, vi ska "fira av" Åsa som ska sluta i restaurangen! Kommer bli helt jättebra tror jag, får träffa många av mina pärlor!Svenska filmer

I och med mitt extremt ökade intresse för film så har jag hunnit plöja både bra och mindre lyckade historier den senaste tiden. Speciellt så har två svenska filmer etsat sig fast lite extra både i knopp och hjärta och jag måste bara tipsa om dem så sjukt mycket! Den första jag tänkte berätta om tittade jag på igårkväll, en svensk film som heter Små citroner gula. Den är hyfsat ny, kom ut i februari iår, och jag har inte sett den innan så igår var alltså första gången. Och om den var bra!? JA! Det är en romantisk komedi kan man väl säga, och den handlar kort och gott om drömmar, kärlek och vänskap, och det är en riktig mysfilm! Sådär gosig så man sitter och småler hela tiden..
 
Den andra och bästa svenska film jag sett på länge är EGO. Den kom också ut i år och hade premiär i januari. Jag fullkomligt älskar den här filmen. Den handlar om en överklasskille (Sebastian) som bor i Stockholm, festar och ligger runt varje helg, drömmer om en musikkarriär men som i en olycka blir blind. Hans personliga assistent är Mia, en reko-tjej som sparar pengar till en USA-resa. I vanliga fall skulle Sebastian inte ens vänt blicken åt Mia men nu kommer de varandra väldigt nära och hon hjälper honom att resa sig upp igen och följa sina drömmar... Mer säger jag inte, men filmen är så fruktansvärt välgjord och ärlig. Det pirrar typ i mig genom hela filmen! Se den, NU! ;)
 
 
 
 Kanske bara 1 vecka kvar

Idag är det tisdag, 16 juni, vilket innebär att om en vecka ska jag återigen till US i Linköping och träffa min läkare. Kanske, om jag har tur, så slipper jag gipset då! Jag har då haft det i lite mer än 10 veckor. Läkarna har sagt 10-12 veckor så jag vet att risken finns att jag får ha det i ytterligare några veckor men jag kan ändå inte låta bli att hoppas hoppas hoppas så mycket att jag spricker. 
 
Jag ska först ta bort gipset och sen vid 14.00 göra en datortomografi. Visar den att det har läkt bra och som det ska blir det troligtvis inget mer gips. Jag är skeptisk eftersom jag har en del ont men det kanske är för att det är läkt och armen är redo att användas igen ;) ? Spännande kommer det iallafall bli, det känns overkligt och stort på något vis. Mitt nya liv börjar då, ett liv utan smärta... Efter 15.00 på tisdag vet vi!
 
 Längtar tillbaka & framåt

Det blåser, är kyligt och allmänt trist sommarvärder. Bara 227 dagar kvar tills vi åker till Thailand igen, mitt älskade Thailand, i 30 dagar. En månad i värme, sol och bad, med den godaste maten och trevligaste folket som finns. ÅH!
 
Några bilder från senaste resan till Thailand, mars 2012. Snart är jag i mitt paradis igen.. Snart..
 
 
 
 
 
 
 Solen och filmsnack

Okej, smhi ändrade sin fina soliga väderprognos över natten och idag är det istället igenmulet och blåsigt här hemma. Det värsta är att det ser inte ut att bli sådär strålande fint senare i veckan heller. Jag tycker det är tråkigt, vad ska man göra inne liksom? När jag vaknade imorse kollade jag klart på filmen Möhippan som jag började med igår. I början var det lite seg men i slutet, så himla rolig! Absolut värd att se. Nu tittar jag på So undercover från 2012 med Miley Cyrus. Hon är privatdetektiv och jobbar med sin pappa, men en dag kommer FBI och ber henne om hjälp på ett universitet som "undercover". Bra än så länge...
 
Har blivit oerhört mycket film för mig på sistone. På kvällarna, när jag ändå inte kan sova tittar jag på gamla godingar blandat med nytt och fräscht. I veckan plöjde jag gamla filmer jag tittade på som liten eller några år sedan, Kalle Blomqvist, Crossroads, Föräldrarfällan, Linas kvällsbok, Matilda, Never say never och några fler. Har även blivit Brokeback mountin (så fin!), LOL, Ted, Blondie, EGO... Ja, det blir några filmer. Tycker det är så kul att titta på sånt man såg när man var liten, man sitter och småler lite hela tiden ;) Och nya filmer är jag så dålig på men några blir det iallafall...
 
 
 Problematiken med gips

Ni är många som ser mig och mitt gips och hör mitt ibland klagande läte, MEN, ni som aldrig haft ett gips över armbågen (som gör att man inte heller kan vrida på armen) kan aldrig förstå problematiken det innebär. 
 
1. Jag vaknar på morgonen och vill ta en dusch. Hoppar in och lyfter armen så högt över huvudet det går för att inte blöta ner det. Känner hur mjölksyran kommer så jag stänger av vattnet, går ur duschen och skiter i att det fortfarande är schampo kvar i håret.
 
2. Dags att klä på mig. De första 4 veckorna går jag bh-lös fram tills det att någon kommer hem och kan knäppa på mig en, och jag varvar mellan mjukisbyxor, mjukisbyxor och mjukisbyxor. Efter 4 veckor kan jag ta på mig en bh själv med en rekordtid på 5-10 minuter, knäppa byxor och ta på mig finare tröjor på lika lång tid. Dock med svettan rinnande i tinningen!
 
3. Frukostdags. Börjar med att ta fram bröd, philadelphiaost och pålägg men byter snabbt ut mot en tallrik fil och lite frön. Att bre en macka är som att bambi åker skridskor, glider bara runt och runt och runt och runt och runt... 
 
4. Dagens aktivitet. Ingen. Sitter på balkongen och svettas som en tok i gipset, sitter inne och hittar ingen skön ställning att lägga armen i, kan inte sitta vid datorn utan att få kramp och bli trött i axeln, kan inte hålla i någon bok på ett bra sätt och läsa. Att tömma diskmaskinen, bädda sängen eller städa är nästintill omöjligt, det är tungt, blir varmt och svullet. Väntar helt enkelt på sällskap till sambon kommer hem, eller om någon vän kan komma förbi en stund. 
 
5. Varje dag är en dålig hårdag. Kan inte platta håret själv, kan absolut inte sätta upp håret i en toffs eller göra en fin fläta i luggen. 10-12 veckor med dåliga hårdagar. Kul. Eller inte. 
 
6. Var INTE converseälskare som jag. Du kan inte knyta skorna, utan måste alltid be om hjälp, alltid. Och det finns ju inte alltid någon som kan hjälpa till. Suck. 
 
7. Det klias på ryggen, på axlarna, bak på benen, ÖVERALLT. Men når jag att klia ÖVERALLT? Nej! Plötsligt är dörrposten, hårborsten och tv-kontrollen din bästa vän. 
 
8. På eftermiddag och kväll får du äntligen lite avlastning och hjälp. Men du kan ändå inte bete dig som folk. Kan inte skära maten själv, eller ens laga den. Allt ska ju skivas, hackas, skalas, öppnas = omöjligt med en hand/arm. Så återigen står du handfallen och får titta på. Aktivitet = 0. 
 
9. Att åka bil säkert innebär att du (om du är gipsad på vänster arm) 9 av 10 gånger måste be snällt om hjälp när du ska spänna fast bilbältet. Det innebär att man ALLTID får avbryta samtalet man för med bilföraren för att snällt säga:"Ehh, kan du ..liksom.. spänna fast mig?" och så rodnar du för att du känner dig som en bebis och försöker snabbt hitta tillbaka till ämnet igen. 
 
10. Allt som heter tempo är som bortblåst. Det tar tid att packa, det tar tid att få upp plånboken ur väskan, det tar tid att klä på sig, det tar tid att duka, det tar tid att göra precis allting. Allt. Allt. Allt. 
 
MEN, du kan nog aldrig utveckla en så bra effektivitet och bli så påhittig som när du är begränsad på det här viset. Jag klarar i princip allting vid det här laget, men på mitt eget sätt. Efter över 11 år med ont och problem, gips ett 10-tal gånger så lär mig sig. Man blir proffs på att lösa diverse utmaningar.
 
 
 
 
 Söndag

Idag har vi gjort inget fastän mycket :) Mackan har cyklat 4,6 mil, han har rensat och fixat lite bland plattorna bakom friggeboa här hos mamma och pappa, jag har tvättat, dammsugit och fixat diskbänken efter helgens mat och bak, duschat och varit iväg och handlat. Där i mellan har vi slappat i soffan, vid Vätterns kant med varsin kebab i bröd och nu ikväll gjort och ätit sallad till Varg Veum på tv. Låter ju som massor men ändå har dagen varit ganska lång.. 

Jag tänkte titta på en film nu på datorn och sen krypa till sängen och sova. Är trött fast ändå inte... Imon ska det bli sol och värme igen och då blir det att ligga ute och sola, lyssna på poddar och planerva veckans vännerdejts. MYS!
 
 Runt Vättern

Igår var det lördag och kanske sommaren hittils varmaste och finaste dag! Jag och Mackan packa ju som sagt in fika och grejer i bilen och drog på utflykt runt Vättern! Vi stannade först vid Svedåns Hamn och åt frukost. Vi gick upp på morgonen och bakade frallor, så det var nästan overkligt att sitta där. Världens vackraste utsikt, stekande sol, doppa fötterna i ett glasklart Vättern och på toppen av det, nybakade frallor!! 
 
Vi fortsatte sen till Hjo där vi stannade och gick på hemslöjdsmässan/marknaden i stadsparken, tog en runda på stan i all trängsel, köpte billiga böcker och avslutade med med en liten snabb runda inne på Hem & Hobby! 
 
Fikade det gjorde vi i Karlsborg vid Vätterns kant på en jättefin badplats som var typ tom på folk! Tanken sen var att stanna och bada i Motala vid Råssnäs, men det var så mycket folk och jag kände inte för att alla skulle titta "på den gipsade tjejen". Har inte badat i år än på grund av gipset, men igår var det såååå varmt så ett snabbt dopp med armen upp i luften hade funkat, men inte med så mycket folk som bara vill se mig trilla omkull ;) 
 
Vårt sista stopp blev i Gränna där vi träffade Johan, Martina och Alva lite snabbt innan de skulle ner till hamnen och käka. De är där med sina kompisar på lite semester nu och då var det självklart att stanna och få pussa lite på Alva! Hihi..
 
En FANTASTISK dag med min underbara sambo! Och det är bara att konstatera, Vättern och städerna runt omkring är så sjukt vackra! Så tacksam för att bo i Vätterns pärla..
 
 Utflykt

Nu sitter vi i bilen och ge oss iväg på utflykt! Bilen är lastad med kylväska, grill och badkläder! Vi ska åka Vättern runt så det blir en riktig heldag med många stop på vägen! Varmt som ATTAN idag också så vi kommer förmodligen smälta bort... Hörde jag sommar och sol?
Lyxmackor

Min frukost i trädgården idag blev pågen med ost, skinka, salami, sallad, gurka och paprika! Så himla gott och lite lyxigt! Kvällens planer? Kanske grilla och knäppa en smirre?
Sommar igen

Om det regnade och var tråkigt igår så är det rena rama motsatsen idag! Klarblå himmel, strålande sol och varmt som attan! Jag har legat ute hela dagen och lyssnat på Hanna och druckit burkcolazero! Mackan ska cykla idag så jag blir kvar här, är trött och hängig idag på nått sätt..
Uppdatering armen

Det börjar närma sig slutet och det känns så skönt, men också lite läskigt. Det är sen det riktig testat kommer. Har all smärta försvunnit eller kommer den tillbaka när jag börjar använda armen? Hur kommer jag anpassa mig till min "nya" arm? Än så länge tänker jag inte så mycket på det utan försöker fokusera på att ta det lugnt och läka helt ordentligt. 
 
Sen jag bytte gips har jag mer ont till och från i handleden. Varför vet jag inte riktigt och jag har inte ringt till läkarna. Det har lagt sig nu efter helgen och jag tänker att det var något tillfälligt som blommade ut. Idag har jag det svidit ordentligt runt om stiften i armen så när Mackan kommer hem får han ta bort kompresserna och bandaget och kolla så att det ser bra ut. Vi rensade och gjorde rent stiften och huden i söndags, och eftersom känseln inte är som den ska runt om där kan det ha varit så att jag/vi drog bort hud helt enkelt och nu svider det. Gjorde nämligen det en annan gång, trodde jag drog bort var och skorpor men i själva verket var det min hud. Jag har ju jättedålig känsel där och när vi såg att det började komma blod förstod vi att det var huden vi drog i och försökte slita bort och inte något annat ;) Lite äckligt, jag vet, men det är sanningen ;)
 
Jag är väldigt nervös för att ta bort gipset, göra datortomografi och se om det har läkt som det ska. Då kanske jag slipper gipset den 23 juli men jag vågar inte hopps på det, jag blir bara så besviken om det skulle visa sig att jag behöver gips lite längre. 
 
Så sammanfattningsvis så går det fortfarande upp och ner. Det gör ont lite då och då men generellt sätt så är det bra! Jag känner känslan av att detta kommer bli bra och att armen läker. Jag måste tro det och det måste bli så!
 
Stiften som rengöras ca 2 gånger i veckan.
 Från i lördagskväll

När vi söööp in livet lite extra. Chill i trädgården efter en tuff fredagsnatt ;) Tihihi... Revbensspjäll, flintastek, halloumi, stekta färskpotäter, chilimarinerade & grillade räkor, champinjoner och potatissallad. Underbart!
 
 Nybakade frallor

Idag kom Carro hit och vi bakade frallor och sen satt vi ute i trädgården och åt dem tillsammans med pärondryck och olika meloner! Vi solade, snackade skit och hade en riktigt bra sommardag i soligt och varmt väder. Kvalitet på livet, det gäller att suga i sig allt när man får stunder som dessa! 
 
 
Och vilka goda frallor, receptet är Carros och det kommer i skafferiet, de var SÅ enkla och snabba att göra!
 Fika vid Domsand

Perfekt väder, vacker omgivning, några står och fiskar och några båtar som puttrar in och ut genom hamnen. Livet är bra fint vid stunder som dessa!
 
 Lunch på Kroartorpet

Jag och Mackan var där i lördags och lunchade! Vi tog varsin tacotallrik, himla god och man blir verkligen mätt. De har kanske inte sådär jättemycket maträtter att välja mellan men och andra sidan är det hemgjort och väldigt mysigt där! Åk dit vettja!
 
 En smirre i solen

Det är sommar, jag har inte en värktablett i kroppen och jag njuter av en smirre. Livet känns lätt idag. Just idag!

 
Sommarpratarna

Ligger i trädgården, i min sköna skugga, och lyssnar på sommarpratarna. Just nu är det Jonas Gardell jag har satt på och han är ju otroligt rolig, ärlig och beskrivande. Han får mig att skratta hysteriskt när han pratar om sitt möte med Meryl Streep, men samtidigt också ledsen när han pratar om orättvisor och homosexualitet. Det är tur att tider ändras!

 
Hos Matte & Petra

Den här veckan håller brorsan och Petra på och renoverar sitt kök, eller ja, de har börjat den veckan. Renoveringen drar med sig en del annat och de håller på och river väggar, gör om trappen och grejer. Vi har varit där två gånger den här veckan och tittat till dem och fikat på uteplatsen! Så himla mysigt och jag älskar deras hus, så fint! I fredags bjöd de på goda baguetter när vi var där, semetserlyx kanske?! Hihi...
 
 Drinkar med Becca

I fredags var tanken att jag och Mackan skulle grilla nånstans och ha myskväll i det fina vädret! Det blir inte alltid som man tänkt sig och i det här fallet var det bara positivt, Becca kom nämligen hit och vi satt hela kvällen och tjattrade som aldrig förr och drack goda drinkar :) Vin, vin och sprite, melonvodka och juice, smirrnoff ice...
 
Det var en helt underbar sommarkväll med min pärla! Inte förrens vid 03 skjutsade Mackan hem Becca och då var vi båda alldels för runda under fötterna! Men oj vad kul vi hade, och var mysigt att ha en helkväll ihop! Carro kom förbi en liten stund och sa hej innan hon hade annat för sig, nästa gång kanske vi alla är samlade, järngänget liksom?
 
I lördags morse var det tungt att vakna, länge sen jag drack sådana volymer som det blev... =) Men dagen blev bra ändå, väldigt bra till och med! To be continued..
 
Jag kan inte dricka cider längre alls! I yngre dagar var det ju jättegott men nu tycker jag bara det är sött, blaskigt och smakar konstigt. Var ändå tvungen att köpa en när jag var på systemet för att smaka, men nej, det är äckligt och inget för mig!
Tanken var ju inte att bara fota det vi drack, men nånstans där under kvällen glömdes kameran bort...
 Mysfrukost

I fredags var Mackan feberfri men fortfarande dålig så han var hemma från jobbet då också. Vid elva väckte han mig (hade sovit dåligt!) och då gjorde vi mysfrukost i uterummet, vi satt och åt länge och hade en härlig förmiddag! Det är sällan, väldigt sällan, som vi dukar upp frukost på helgerna och äter tillsammans så. Ingen av oss är frukostmänniskor egentligen och på helgerna slänger vi oftast bara i oss något innan vi drar iväg nånstans, dumt, en dålig vana..
 
 Många uppdateringar att ta igen

Ojojoj vad mycket jag har att uppdatera om! Kanske inte har gjort sådär roliga saker i era ögon men det har varit en ganska busy helg och jag har haft med mig kameran överallt, så bilder kan det nog bli några! Tror jag kör uppdateringen ikväll, stay tuned!

Nu sitter jag i trädgården och har ätit frukost här ute i det gröna och lyssnar nu på, tro det eller ej, podcasts ;) Mackan är ute och cyklar en långrunda nu, har varit borta i drygt 1 h och 30 min nu och jag kan tänka mig att han är borta en halvtimme till minst!

I eftermiddag ska vi grilla på Axamo med svärfamiljen, trevligt trevligt!
Febernissen

Så har jag en sjukling att ta hand om här hemma! Mackan har varit hemma från jobbet idag med förkylning, halsont och feber, stackarn! Fick ge mig iväg och köpa halstabletter, glass och dricka i förmiddags och sen i eftermiddag hämtade jag svärmor på stationen och väl på Axamo fick jag med mig en burk godis hem, han har inte ätit många bitar men ha hem burken, ja det ville han minsann ;-) 
 
Vi har med andra ord haft en väldigt lugn dag. Jag har läst veckorevyn på altanen, plockat undan här hemma som vareviga dag (förstår inte hur vi kan skräpa ner så), gjort pannkakor till sjuklingen, kollat på lite tv och tagit lite självporträtt. Ja, det var väl typ det! Får se hur han mår imorgon och om vi kan hitta på något, det ska ju bli fint väder nu i flera dagar iallafall!
 
 
 Sjösala Lilja

Nu när mitt gips åker av är det första jag tänker investera i en cykel! Jag har inte kunnat cykla utan att ha fått ont i min hand sedan min ursprungsolycka för över 10 år sedan, och för några år sedan sålde jag min cykel helt och hållet för det gick helt enkelt inte att cykla på grund av smärtan. Nu längtar jag inte efter något annat än att få sätta mig på en cykel och cykla runt utan att få ont och ge upp med tårar! Något som alla andra tar för givet, men som för mig är en dröm jag snart hoppas går i uppfyllelse! Vardagssaker för er, är just nu drömmar för mig!
 
Sjösala Lilja som finns på TeamSportia är den jag har i sikte, älskar att den är rosa, och sen har den allt jag vill ha. 7 växlar, pakethållare, cykelkorg, stor sadel :) åhh!
 
 Grilltokiga

Kan inte få nog av grillad mat!! Kött, kyckling, fisk, grönsaker, ost - allt går ju att grilla och det är både mysigt och fruktansvärt gott! Igår grillade vi igen, och den gången blev det hemgjorda biffar! Lite trixit att grilla det dock för fettet droppar ner i glöden som hela tiden tog eld, men bra och himmelskt gott blev det! Till det åt vi färskpotatis, kall sås, halloumi och sallad! 
 
 Sommar idag

Idag är det perfekt väder för mig som gipsad! Solen skiner starkt med gömmer sig bakom små moln lite då och då = svettas inte ihjäl under gipset!

Har precis fikat lite och sitter nu och lyssnar på HanaPee's otroliga podcast, de är ju skitbra!
Eftermiddagsfika i Taberg

När sambon kom hem så åkte vi ut till Taberg, till brorsan och Petra, och kollade in deras köksrenovering som är i full gång! Vi blev bjudna på fika med vilket alltid är extra gott när man är borta! Hembakta bullar (tack Petras mamma, hihi), kex och kaffe! Solen valde att gömma sig bakom molnen så lite kyligt var det ute men skönt ändå, frisk luft, det är svårslaget! Köket deras kommer bli så himla fint, huset är verkligen så mysigt och bra, vilket kap de har gjort!

 

När vi kom hem från dem tände jag grillen och körde in potatis i ugnen! Idag blev det kyckling och tillvägagångssättet är så enkelt och gott! Tina kyckling, sen in i ugnen på 150 grader, tills kycklingen har fått en innertemperatur på 80 grader (använd termometer alltså). Sen tar man ut kycklingen och låter den svalna lite, gör en egen marinad som kycklingen sen får gotta sig i flera timmar och till sist grilla på för att värma upp och få lite fin och god grillyta! Vi fick detta på brorsans 30års kalas och sen har mamma gjort det hemma med, testa!

 

 Regn & rusk

Att gårdagens fina väder skulle stanna var väl för mycket begärt tydligen för idag är det minsann regn, blåst och allmänt rusk igen! Jag har precis duschat, ätit, fixat diskbänken (ett evighetsgöra!), vattnat mammas alla blommor (ja, jag har dränkt dina amplar mamma!), plockat undan kläder och saker, bäddat sängen.. ja, det vanliga. Nu är klockan snart 13 och det är cirkus 3 timmar innan sambon kommer hem, då drar vi ut till Taberg och kollar in köksrenoveringen hos brorsan och Petra! Kul!
 
Rusk rusk rusk...
 Mysig sommarkväll

Så var snart denna sommardag över! Jag har haft en bra dag, mycket småfix och när Mackan kom hem från jobbet drog han iväg på en cykelrunda och jag åkte och fixade lite kläder och mat, sover hemma hos mamma och pappa nu lite när de är på semester! Det är mysigt, nästan som att själv åka iväg på semester, fast än i barndomshemmet ;) Lite tomt utan mamma och pappa dock men jag hoppas de får en underbar resa nu i fina europa!
 
Ikväll har vi grillat fläskfilé, halloumi, majskolvar och till det ätit potatisgratäng och en god sallad. Och när jag stod där i kvällssolen och grillade allt gott passade jag på och unna mig ett glas fanta och rosé! Inte helt fel, det är riktig sommarkänsla på det!
 
 1 juli

Undrar hur många som väljer "1 juli" som rubrik på sina bloggar idag ;) Hur som helst så är juli här och jag hoppas månaden kommer att bjuda på fint väder!! Idag är det helt okej iallafall och jag går lite ut och in i bikini idag! Hänger och viker tvätt, fixar diskbänken, plockar undan och donar, tidsfördriv!