Lite sugen ändå.

Kära gosemos hörde av sig idag och sa att de hade köpt ett nytt objektiv. Genast sattes pulsen på hög och min längtan växte också. Har läääänge kollat på Canons 50/1.4, som är ett toppenobjektiv och som verkligen passar mitt sätt att fota på. Sen har det aldrig passat att köpa det, vi köpte lägenheten i höstas och renoverade och sedan blev jag sjukskriven, Mackan har dåligt med jobb över vintern och pengarna har inte strömmat in direkt.

Det finns en bebis till detta objektiv, Canon 50/1.8, som är nästan 3000 billigare. Kostar inte ens tusenlappen och alla recensioner säger likadant. Bra skärpa och ljusstyrka (yey!) men med ett plastigt yttre och något högljutt. Det plastiga bryr jag mig inte om rent estetiskt, det är insidan som räknas, men frågan är om det är lite väl ömtåligt för mig.. ;)

Som jag ser det är fördelarna många och väger över det negativa. Det är litet, smidigt och lätt. Ljusstyrka på 1.8 är åt det hållet jag vill (när man inte kan få 1.4 liksom..) och det passar det jag älskar att fota. Porträtt och stilleben. Jag är lite kluven. Ska ta mig ett snack med sambon senare.. Om han tycker det är värt att lägga ynka 995 på min hobby ;) Jag har inte köpt något till mig själv på månader känns det som, allt har handlat om att betala räkningarna, ha mat på bordet och bensin i bilen. Kanske jag såhär inför Thailandsresan ska tillåta mig att nafsa på sparkontot? Tänk vilka gudomliga semesterbilder jag skulle kunna fånga!! Slippa släpa på mitt andra tamron som jag är väldigt rädd om..

Hjälp mig!

Liksom i väntan på att kunna köpa 1.4..Kommentarer

Kom ihåg


Trackback