Jag kommer tillbaka, ge det bara lite tid!Fika hos A-K med jobbarkompisar!

Gårkvällen spenderades hemma hos Anna-Karin med massa jobbarkompisar! De hade fixat fruktsallad och vaniljvisp och så kollade vi såklart på Solsidan :) Inte ett helt dålig slut på denna helg, tack vänner!

 Dag 25 - Detta vill jag ha nu!

Ett vidvinkelobjektiv! Hade jag det skulle jag kunna använda min kamera till mer vardagsbilder! Just nu har jag ett teleobjektiv som är riktigt bra, men som inte uppfyller kraven riktigt när jag vill få med så många som möjligt på ett foto eller när jag för den delen vill ta egobilder på mig själv eller med kompisar/Mackan..
Tamron eller Canon? Är nöjd med mitt senaste objektivköp som var ett tamron (28-75), dessa två ligger ungefär i samma prisklass runt 4000. Blir att fundera på detta..Whoop whoop lördagskväll!

Det var dags för Matildas avskedsfest på centrum och det blev väl inte riktigt som man tänkt sig men kvällen slutade ju fint ändå! Sandra hämtade mig hemma och sedan möte vi mina vänner Jossan och Hanna på stan och efter många om och men fick vi oss lite mat på centrum och efter att ha köat till nelly-eventet en stund väntade jag och Sandra på att klockan skulle bli 23 så vi fick gå in i rummet där nelly hade utställning på sina skor! Jag och Sandra lyckades få en biljett så vi fick välja var sina skor (99 första i kön), innan vi gick hem fick vi även en goodiebag som egentligen var helt värdelös! Endast ett hårspray som gjorde mig lite glad.. Kräsen? Nej inte särkilt men varför ge bort gamla nummer av VeckorRevyn i en goodiebag?! Skorna jag valde får ni se när jag har fått hem dem.. alldeles gratis, fan va gott!
Underbara Jossan och Hanna!
Bilden på Sandra försvann :( Tror inte kameran tog kort när jag tog.. Blääk!En helt vanlig Jossan-&-Annie-dag!

I torsdags hade jag och Jossan en riktig heldag tillsammans! Började dagen men en runda på a6, sedan ner till stan för att luncha på Jensen's för att vidare åka hem till henne och ha en slapp och härlig kväll! Jossan fixade mina ögonbryn, jag fick en mascara av henne (som är grymt bra!), käka toast, kollade på film och gosade oss i sängen! finfin dag skulle man kunna kalla det på svenssonspråk!

Före & efter. Jossan kan verkligen såntdär!
Jag och gumman!
Och lite ego med..
Och snyggingen!Avskedsfest!

Ja då var man preppad och klar för en utekväll även denna lördag! Det är Matilda, en jobbarkompis, som har avskedsfest på centrum! Det kommer en herrans massa folk och blanda annat några favoriter från jobbet så det blir nog himla bra detta! Skulle tro att det blir en hyfsat nykter tillställning för min del då jag jobbar även imorgon, men man vet aldrig vart livet för en!
Dag 24 - Detta får mig att gråta

Ibland när jag är sjukt trött och hungrig på samma gång kan jag bli skitkänslig och börja gråta för minsta lilla. Det kan vara en så enkel skitsak som att Mackan kittlar mig i 2 sekunder eller att mamma försöker prata med mig.. Jag vet, ILLA!!Inte trodde jag att det var så kul med...

..Smink!

Efter många år med halvtaskiga sminkprodukter har nu äntligen Jossans prat om bra smink fastnat i mig och jag har öppnat mina ögon för Make up store! Jag har aldrig tyckt smink har varit kul innan, jag har med plåga köpt foundation för 130 kronor och tyckt det varit svindyrt!
Nu har jag däremot börjat med bra rengöringsprodukter och lagt pengar på just det och smink! Och vet ni, det är skitkul och min hud mår så mycket bättre nnu!! Idag var jag på stan en sväng och längtade tills jag skulle komma till MUS och få köpa en puderborste, men det blev mer än så..

Jag får väl helt enkelt säga att det är Jossans förtjänst till detta växande intresse ;) Sjukt kul och det är värt varenda öre! Det är bra mycket dyrare än de produkter jag köpte tidigare, men oj vilken skillnad det är! Man får sannerligen vad man betalar för..!

1. Blush - sugar muffin ca 160:-
2. Cover all mix - concealer (GRYM) ca 290:-
3. Kompakt puder - milky ca 250:-
4. Ögonskugga - sultan ca 140:-
5. Ögonskugga - grape ca 140:-
6. Puderborste - pink ca 235:-
7. Foundationborste - duo hair ca 255:-
8. Rougeborste - ca 175:-Dag 23 - En låttext man inte får missa!

Jag dricker glögg
Med balkong dörren öppen inatt
Jag är så trött på alla mail och koder
Jag vill ha dig här på riktigt inatt
Och suga liv ur din halspulsåder
Ja för en doft av sommarens sista dagar
När vinden blåser in ifrån England

Som du sa det kan vara svårt att bli riktigt nöjd Det är så lätt att fantisera Och mina tankar och minnen står mig upp i halsen Men mycket vill ha mera Och jag har kvar av sommarn om du behagar Om du behagar komma hem från England Jag har väl knappast lärt mig nåt sen sist Nej inte jag Men dina ord ligger och gnager här dag efter dag
Jag hugger i sten Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben Jag jobbar mig inåt så jag ser en figur
Och inatt kom isen över sjön Och snön föll försiktigt över Skandinavien Och Nordsjön är väl stilla och kall så här års Innan våren sätter av igen Och det är nånting stilla mellan dig och våren Det är nåt kallt mellan mig och England Och imorgon sveper en dimma in Som julrusch över staden Och det vimlar av stressade människor i stan Men det är tomt på strandpromenaden Och jag tänkte att du kunde stå där i solen Men berätta ingenting om England Och jag har knappast lärt mig nåt sen sist Nej inte jag men jag tänker och tänker Och vet att du sa
Jag hugger i sten Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben Jag jobbar mig inåt så jag ser en figur
Jag dricker glögg Med balkong dörren öppen inatt Och låter vinden blåsa in ifrån väster Som en virvlande storm Och som en dansande vår Ja som en galen orkester Och jag dricker ur mitt glas Och alla dörrar är öppna Nu är det dimma Över mig och över England Och du sa
Jag hugger i sten Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben Jag jobbar mig inåt så jag ser en figur
Ännu mer 2010!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag var på semester i Thailand! Och det kommer inte vara sista gången kan jag säga er!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade väl inga direkta nyårslöften utan mer förväntningar på 2010 och mycket av det fick jag uppfyllt! Jag fick jobb, köpte en ny kamera och ett nytt objektiv och det bästa av allt, förlovade mig med världens finaste kille!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej!

4. Dog någon som stod dig nära?
Tyvärr dog Marcus morfar och det var sommarens värsta dag ♥

5. Vilka länder besökte du?
På riktigt eller i fantasin? Hihi. Jag var i Thailand i våras!

6. Är det något du saknade år 2010 som du vill ha år 2011?
En lägenhet till mig och Mackan!

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Blir någon förvånad om jag skriver 2 oktober då vi förlovade oss?

8. Vad var din största framgång 2010?
Helt klart att jag fick jobb! Det blev en hel del intervjuer i våras och jag fick 3 av 4 jobb jag var på intervju på. Det bästa var helt klart IKEA och där är jag kvar och stormtrivs!

9. Största misstaget?
...

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Min jädrans armskada som jag lever med vareviga dag som är allt annat än smärtfri .. :(

11. Bästa köpet?
Det får nog bli min kamera, Canon EOS 50d!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Både kameran och förlovningsringarna var väldigt dyra..

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jag fick veta att jag skulle bli faster och det gjorde mig väldigt glad!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Jag som är kass på musik! Men den får nog bli Mikrofonkåt och alla partyhits!

15. Var 2010 ett bättre år jämfört med 2009?
Svår fråga! 2009 var jag på bal och tog studenten vilken var grymt! 2010 fick jag jobb och förlovade mig.. Går nog inte välja!

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Njutit av allt som har hänt! Thailandsresan, sommaren, förlovningen, 20årsdagen, min vardag - allt! Oftast planerar jag så mycket och vill att allt ska bli perfekt så jag glömmer av att verkligen ta in allt fantastiskt som händer!

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ingenting faktiskt.

18. Hur tillbringade du julen?
Hemma med familj och släkt! Jag älskar julen med all gemenskap, min julafton var riktigt bra i år!

19. Blev du kär under 2010?
Jag har varit kär sedan 2003 då jag träffade Marcus!

20. Favorittidning?
VeckoRevyn!

21. Favoritprogram på TV?
Ehh.. Var grymt glad när Fångarna på fortet började igen, men lite besviken på resultatet..

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Vilken sjukt dåligt fråga. Hata är väl hårt att säga.. ;)

23. Bästa boken du läste i år?
Jag har varit riktigt dålig på att läsa så jag kan nog inte säga någon bästabok :/

24. Största musikaliska upptäckten?
Upptäckt och upptäckt men Melissa Horn började spelas i mina lurar igen!

25. Något du önskade dig och fick?
En ring på fingret!

26. Något du önskade dig men inte fick?
Blir grymt lama svar här nu men en lägenhet såklart!

27. Årets bästa film?
Behöver jag säga något mer än SATC 2 och Twilight Eclipse!? var det i år Avatar kom också?

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Firade min födesledag med att fira min bror som fyller 2 dagar före mig! Mitt firande tog vi på helgen sedan med släktmys och UTGÅNG med tjejerna!!

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
En lägenhet, fast jobb och att jag klutade ut vad jag vill bli när jag bli stolor ;)

30. Vad fick dig att må bra?

Tråkigt men sant svar: vänner, familj, fästmannen..Det var en otroligt mysig dag!

I förmiddags köpte jag med mig frallor till Carro så dukade vi fram värsta brakfrukosten at her place! Det blev flingor, frallor, smoothies, riskakor, juice, kanelbullar, té och frukt! Stor frukost är verkligen underskattat, visserligen inte så kul att käka själv med med någon man tycker om blir det lätt dagens höjdpunkt! :)
Dag 22 - Kommer jag någonsin våga detta?

Även jag är en tjej med drömmar men frågan är om jag kommer våga göra dröm till verklighet nångång, jag vill bland annat:

→ Hoppa fallskärm! Det verkar så sjukt häftigt och en upplevelse för livet! Frågan är bara om min dödsångest kommer ta över hela livet eller om jag vid något svagt tillfälle lyckas övertalas och faktiskt hoppar ut ur det där flygplanet!?

→ Tatuera mig! Mamma och pappa blir förskräckta men det får jag lära mig att leva med :) Jag har så många idéer vad jag vill ha men återigen, kommer jag våga?

→ Flyga luftballong! Jag vet inte riktigt var denna nyfikenhet på luftballong kommer, men visst vore det häftigt? Och lite smått romantiskt. Ser framför mig hur Mackan står bakom mig och sträcker ut mina armar så det känns som att jag flyger.. (nej inte alls kopierat från Titanic...)
Morgonpass är guld!

Idag började jag 9.15 och slutade 16.45! Vilken guldtid det är! När jag väl kom hem från jobbet duschade jag och hämtade sedan Becca för en fika på mitt jobb, (ja jag är galen), men jag skulle faktiskt köpa två hyllor och tänkte slå två flugor i en smäll! Bara jag som tyckte det var smart?En fin söndag.

Det blev allt en lång sovmorgon idag men efter en dusch så var man redo för fight igen! Jag och Mackan åkte till a6 för att byta en tröja och passade på att käkade billig lunch på IKEA också! Letade efter en smal hylla/nattduksbord som jag kan ha hemma men inget passade. Då fick Annie slå på tänkarhatten och kom då på idén att göra ett eget. Köpte en furuskiva som jag och pappa har sågat och satt ihop igen (höhö), skitsimpelt. Har grundmålat den så imorgon blir det på med vit färg och sen på tisdag är jag redo att belamra den med diverse mobiler, glasögon osv osv osv..

Avslutat dagen med kinamat, tvspel och lite Melissa Horn. Fint är ordet!
Dag 21 - Ett annat ögonblick

Ett annat ögonblick. När hon fick veta precis allt om mig. Riktig vänskap.Utgång!

Igårkväll var det dags för lite utgång, det var på tiden då jag missade både juldagen och nyårsafton! Jag, Carro och Becca började här hos mig med lite mat och drinkar och hade en riktigt bra kväll ;) Blev massa tjejsnack, foton och goda blandningar och när klockan närmade sig 00 fick jag och Carro skjuts av Beccas mamma in till krogen. Becca har ju problem med knän och kan inte ut och dansa :( Vi saknade henne !! Men vi hade en riktigt grym kväll och utgång! Hamnade på centen där jag möttes av en glad Linn i min famn som fyllde år (GRATTIS), och en hel del annat folk! Jag och Carro dansade loss till riktigt bra musik den första halvtimmen, sen blev det någon form av technoskit så vi dissade krogen vid halv två och drog ut och snackade sista halvtimmen, den halvtimmen var guld för mig. ♥

Vi testade denna drink som hette ishav, men den var långt ifrån god...Vilken fruktansvärt bra helg jag har haft!

Sitter denna söndag med ett leende på läpparna. Känner att min lediga helg inte kunde ha blivit något bättre, jag är störtglad!

I fredags åkte jag och Mackan till brorsan och Martina i Motala. När vi kom dit bytte vi om och drog ut och åkte snöskoter! Ni förstår inte hur kul det var, det var helt sinnessjukt! Jag njöt av varje sekund som gick och kände mig som en kung! På kvällen köpte vi hem kinamat, slappade framför tv:n och när Martina kom hem blev det spjälsängsfixande! Vi baddade sängen och ställde oordning, nu är det nära!!

Efter några timmars sömn åkte vi in till stan och åt frukost på ett mysigt kafé. Blev en ost och skinkbaguette med färskpressad juice, det var riktigt gott och en bra start på lördagen! Resten av dagen var vi hemma och sen åkte jag och Mackan hem runt 15snåret för att jag skulle ha förfest hos mig och taga utgång på kvällen ;)

Blev tyvärr inga bilder, jag hade med mig kameran man tänka inte på det alls.. dåligt! Next time!Förbereder mig för en galen helg!

Nu är det nog dags att sova! Klockan är inte farligt mycket men imorgon har jag massa saker att göra innan vi åker till Motala! Ska hämta ut två paket, köpa smink så jag blir urläcker på lördag (höhö), förbi systemet och maxi för att inhandla grejer till alla drinkar som ska smakas på på lördag och sen måste jag ju hinna packa lite smått så jag inte står utan mina fåfängssaker hos brorsan :)

Vi hörs, l promise!Dag 20 - Den här månaden

Jaha då var det januari. Månad ett på det nya året och vad händer då?

Mackan och jag "firade" 7 år i måndags! Blir lite fel att skriva fira här då vi inte alls ha firat ännu. På morgonen åkte jag iväg och köpte juice och frallor men mycket mer hann vi inte. Jag har jobbat heldagar hela veckan men imorgon ska vi åka till min ena bror och hans sambo i Motala och sova över till lördag. Vi får se det som ett litet minifirande, sen ska vi åka iväg någon helg i februari och passa på och fira både 7 år och Mackans 22årsdag! Blir nog fint!

I slutet av månaden blir jag förhoppningsvis faster, kanske att lilla bebben väntar med att komma ut i februari ; ) Längtan är svårt att beskriva, det ska bli så himla roligt att ett litet knyte kommer till familjen ♥

Annars i januari? Jag jobbar 4 av 5 helger så det händer inget spektakulärt direkt. På lördag ska jag festa till det med några av mina favoriter och sen blir det nog mest jobb och plugg resten av denna månaden! Men inte deppar jag för det, februari bjuder på fina saker! :)
Dag 19 - Det här ångrar jag

Sista terminen på gymnasiet var jag så grymt skoltrött. Jag hade gått i skolan nästan 12 år och verkligen kämpat och ju närmre studenten jag kom ju tröttare blev jag. Jag orkade helt enkelt inte och ansträngde mig nästan ingenting. Jag gjorde vad jag var tvungen att göra och mer blev det inte. Min inställning var verkligen urusel, jag tänkte varje dag att snart skulle det vara över och räcker inte mina betyg till det jag vill utbilda mig till i framtiden kan jag alltid läsa upp dem.

Detta ångrar jag nu. Jag önskar att jag slog mig själv i ryggen lite extra och kämpa ut i det sista. Jag visste att jag hade MVG chans i ytterligare tre ämnen men det kändes inte som att något jag gjorde dög åt mina lärare. Jag vet att jag hade fått ännu bättre betyg om jag hade kämpat lite till. Men när allt kommer omkring är jag nöjd. I många år kämpade jag med att bara sätta foten innanför skolans tröskel och sen orka stanna kvar en hel dag.. Mina betyg ÄR väldigt bra och viktigt att veta, livet går vidare efter gymnasiet, så otroligt viktigt är det inte som alla lärare och ovetande vuxna säger, man måste leva också!Dem kallar det för vinter..
4 av 5!

Snart är det dags för näst sista jobbdagen den här veckan! Har jobbat heldagar sedan i söndags och nu när det bara är två kvar känns det rätt skönt. Längtar så till helgen som troligtvis kommer bli great och sen dessutom veta att man har jobbat på så jäkla bra gör det hela bara ännu bättre :)
7 års kärlek!

Idag firar jag och Marcus 7 år tillsammans! För 8 år sedan träffades vi och efter ett år blev vi två ett! Jag är så lycklig med honom och han gör mig så himla glad ♥ Inga ord kan beskriva vår kärlek..
Resumé av 2010!

Har suttit och läst igenom förra årets resumé och vad roligt det är att blicka tillbaka! Vad har hänt under det här året nu då..? Var 2010 ett bra år?

- Som varje år börjar jag och Mackan med att fira vår årsdag den 3 januari, och den här gången var det 6 år att fira tillsammans! Helt obeskrivlig känsla..

- Början av året var kämpigt rent allmänt. Jag var fortfarande arbetslös och kunde inte se något ljus i tunneln på den fronten alls!

- Jag gick en fortsättningskurs i foto på Folkuniversitetet.

- Jag gick en kurs i ledarskap på Lexikon! Det var så roligt och givande och jag träffade riktigt bra människor som jag idag fortfarande har lite kontakt med! Det var roliga och lärande två veckor!

- Thailand!! Resan vi bokade för över ett år sedan gick äntligen av stapel! Så jäkla gott hade vi det där nere och det enda negativa med resan var att tiden gick alldeles för fort! Nästa gång blir det minst 3 veckor vi stannar!

- Precis innan vi åkte till Thailand fick jag sommarjobb på storköket på sjukhuset. Vilken lättnad att veta att jag inte skulle gå arbetslös över sommaren.. Därigenom fick jag också veta att jag skulle få jobba extra som lokalvårdare/restaurangbiträde när jag kom hem från Thailand, vilket sen visade sig bara vara skitsnack för jag fick inte jobba nånting när jag kom hem..

- Var med Jossan på hennes jobb en förmiddag för att fotografera de boende när de hade tipspromenad och fika m.m.

- Fick jobb på Lernia i en köttfabrik där jag bara var en dag. Slutade dels för att jag verkligen vantrivdes och dels för att jag fick sjukt ont i handen :(

- Jag var på intervju på IKEA och fick jobb där i restaurangen, vilket ledde till att jag hoppade av både Lernia och sommarjobbet på sjukhuset!

- Jobbade och slet hela sommaren på IKEA, jobbade varenda helg men håvade in en massa goa pengar!

- Uppgraderade mig från min Canon EOS 1000D till en Canon EOS 50D när jag fick mina skattepengar! Mycket pengar men det var så värt det, den är grym!

- Åkte på semester till Stockholm med Mackan en vecka! Shopping, Skansen, Gröna Lund, hade en mysig kväll i Humlegården och åt kvällsmat vid vattnet på Lidingö, Gamla stan, slottet, Kolmårdens djurpark... Underbar semester säger jag bara.. Välförtjänt och bara perfekt!

- Fick veta att jag skulle bli faster och blev helt överlycklig!!

- Började plugga 75%. Digital bildbehandling, fotografi - visuell kommunikation och webbdesign och grafisk design!

-Fortsatte att jobba på IKEA, cirka 50%!

- Jag fyllde 20 år och lånade brorsans lägenhet för att ha förfest där, tack!

- Jag och älsklingen åkte till Eksjö med husvagnen och FÖRLOVADE OSS!

- I oktober har jag och Jossan vår gemensamma födesledagsfest! Skiljer bara 5 dagar på oss!

- Får ett hektiskt julschema på jobbet och hinner inte riktigt med skolan, jobbar grymt mycket!

- Julen firades med släkten och var supermysig! Nyår firades på Axamo och nu är det nytt år igen! Vad fort det går!

Förra året när jag skrev den här resumén hade jag otroligt höga förväntningar på 2010! Och de flesta har faktiskt slagit in, jag har fått jobb, jag har börjat plugga, jag har köpt en ny kamera och ett nytt objektiv! Jag ville även flytta hemifrån och det är nog det enda jag drömmer om det här året! Det är liksom dags för mig och Mackan att ta steget. Dessvärre är det inte lätt att få tag på en lägenhet men jag tror på det här året..! Och för er många som undrar om jag ska gifta mig i sommar, nej, det ska jag inte ;) Det är både jag och Mackan överens om får vänta! :)

Gott nytt år!

Min nyårsafton var väldigt lugn och spenderades på Axamo med god mat och bra sällskap! Var dessutom och körde runt på fulla vänner halva natten och det är ju alltid trevligt ;)

Bilderna tog jag på nyårsdagen när jag och Mackan var och kollade på fyrverkerier i Huskvarna! Tycker nog bilderna blev bättre förra året, hade ingen fjärrutlösare så jag fick stå och hålla in avtryckaren på bulbläget, inte smidigt när man är skakis av kylan :(Bättre sent än aldrig!