Objektiv!

Igår skrev jag om kameran jag tänker köpa i/efter sommaren, men det räcker ju inte. Bara ni kameranissar kan förstå vad jag menar ;) Nya objektiv är i sikte och för ett par månader sedan köpte jag ett normalzoom, tamron 28-75 f/2.8 för drygt 4500 kr och jag är verkligen jättenöjd med detta! (recension kommer!).

Mycket vill ha mer och jag har inte släppt tankarna kring ett canon telezoom och ett med fast brännvidd och grym ljusstyrka!

Canon EF 50mm f/.4 USM var jag på väg att köpa redan i början av detta året men bestämde mig tillslut för att ett bättre normalzoom låg i tiden. Det här objektivet är jag otroligt nyfiken på då många proffsfotografer talar så gott om det och ligger princip i alla fotografers väskor!
Ljusstyrkan/skärpan/kontrasterna/bygget/ - Ja, allt lockar mig till det här objektivet för ynka 4000 kr.

Canon EF 70-200 f/4L USM var också ett alternativ när jag letade objektiv tidigt i år men priset och osäkerheten kring användningsområden fick mig att backa. Nu däremot är detta en favorit! Jag vill alltid kunna zooma liiite mer när jag har mitt tamron på 75 och tvekar inte alls på användningen! Porträtt, landskap, djur mm blir toppen med detta.
Zoomet/L-serien/skärpan gör mig mer övertygad om vad jag ska välja..

Det är så himla svårt. Skulle jag köpa båda dessa objektiv OCH kameran skulle det gå på dryga 20 000 och hade jag haft så mycket pengar att lägga på kameraprylar hade jag köpt mig en eos 5d mark II NU! Det blir att tänka på pro och con och prioritera vart pengarna ska hamna i sommar :)

För bilder och info om objektiv/kameror/tillbehör osv klicka här!Kommentarer

Kom ihåg


Trackback