Kameratankar om Canon EOS 50D!

Efter sommarn har jag haft min systemkamera i 1 år! Tiden går så himla fort och jag minns det som igår när jag kom hem och satte mig i soffan med familjen och slet fram kameran och bad pappa sätta fast objektivet eftersom jag själv inte visste hur man gjorde. Jag var så sjukt imponerad av bildkvalitén och färgerna och när de andra skulle lägga sig ville jag bara fota fota fota!

Två fotokurser senare och mycket läsning på internet och fototidningar känner jag nu att ett kliv på fotostegen ligger i tid för mig! Jag tycker att min Canon EOS 1000D, som är en riktigt bra nybörjarkamera, inte räcker åt mig. Jag vill ha större utmaningar och mer att jobba med. Därför kommer jag efter sommarn att köpa mig en ny kamera och gå från nybörjare till semipro! Jag kommer definitivt stanna vid Canon (som jag är sjukt nöjd med!), men uppgradera mig till EOS 50D. (om gudarna är med mig kanske det blir en 7d.. höhö)

Skillnaderna på 50d och 1000d är enorma, tycker jag! Bland annat grunderna..
15,1 vs 10,5 megapixlar
6,3 vs 3 bilder per sekund
9 vs 7 autofokuspunkter 
12800 vs 1600 i ISO
3" vs 2,5"
Även den bättre CMOS-sensorn!

Utseendet är helt annorlunda om man jämför de båda kamerorna och de dubbla displayerna på 50d är något jag längtar efter! Även Att detta inte är en fullformatskamera gör mig ingenting, jag har varken råd eller tid just nu att betala närmare 30tkr för en sådan proffskamera...

Priset på denna goding ligger runt 9000 kr utan objektiv, alltså bara kamerahuset. Det finns lite olika paketpriser med objektiv men jag råder alltid att köpa objektiven separat. Det är värt att lägga på ett par extra tusenlappar för att få ett ordentligt objektiv!


Bild: Härifrån 
Kommentarer

Hej fin blogg du har, såg att du var intresserad av foto och jag skall sälja min EOS 50D eftersom jag uppgraderat till 60D. Säg till om du är intresserad. Häls,

Jessica


Kom ihåg


Trackback