Slut som människa

Det är torsdagkväll, klockan är 20:20, Mackan är på träning och jag är ensam hemma. Jag har varit och simmat med mamma, ätit fisk till kvällsmat och nu glidit ner i soffan och lagt fötterna på bordet. Och vet ni? Jag känner mig slut som människa. Skolan har varit igång i 2 veckor och tempot har skruvats upp till MAX direkt, alltså, verkligen MAX. 
 
Utöver att det är kul att hänga med mitt squad i skolan igen så känns den här terminen rent kursmässigt väldigt spännande, rolig och intressant. Men extremt tuff! Jag läser en kurs i juridik- och informationssäkerhet, en kurs i anatomi- och sjukdomslära och den sista heter medicinsk terminologi. De två sistnämnda är tunga och vi kommer har en dugga i veckan på latinska termer och även prefix och suffix (i en kurs!!). Termerna är mellan 200-300 stycken i veckan och det är så galet mycket! Varenda liten stund har jag mina lappar med termer med mig och jag drar igenom några ord när jag lagar mat, kollar på tv, åker buss, sitter i bilen, har lunchrast, kaffepaus, är på toa eller varvar latinska termer med att läsa HP eller sitta vid datorn. Återigen, väldigt kul och intressant men så stressigt! Utöver det har vi massor att lära oss i anatomikursen och det hela har känts väldigt övermäktigt sen förra fredagen då vi började nya terminen. Jag försöker planera och strukturera upp allting för att hinna med och inte stressa upp mig själv till ren och skär panikångest och hittills har det gått bra, jag åker till skolan vid 6.30 varje dag och pluggar innan föreläsningarna börjar vid 9.00 och det passar mig, det är helt enkelt bara att planera och köra järnet!
 
Nu tittar jag på hockeyn och är bara allmänt tom i kropp och knopp. Inte trött som att jag har sovit för lite utan mer trött för att jag har använt hjärnan så extremt mycket den här veckan, haha. Den får liksom aldrig slappna av utan kör på hela tiden. Imorgon har vi en dag att plugga hemma och sen är det helg, så skönt! inte för att jag kommer kunna släppa mina latinska termer men jag kan skruva ner tempot och göra fler roliga saker ;) 
 
/jag innan simningen ikväll med mamma!
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback