Julafton!

Vi hade en ganska lugn och skön julafton i år och jag är väldigt nöjd med dagen! Förra året såg jag inte alls fram emot julafton utan tyckte bara att det kändes jobbigt, på flera olika sätt som jag skrev om för ungefär ett år sedan. Nu däremot kände jag inte samma rädsla och ångest inför julafton utan jag kunde slappna av och inte ha konstant ångest. Det bästa på hela dagen var att vi åt grötfrukost hos mormor! Mamma fixade gröt, skinka, korv och massa pålägg och jag bakade bröd och så dukade vi upp ett bord inne på mormors rum och tillbringade förmiddagen där. Känns så otroligt tomt att inte ha mormor hemma på julafton men att vi kunde lösa det såhär i år kändes väldigt bra i alla fall!


Resten av dagen bestod av hundpromenader i ösregn (hej mitt vinterland!), julmat, gott fika, besök av jultomten och paketöppning, glada barn, lite Kalle på TV:n, julklappslek och häng med familjen! Det var tufft vissa stunder och det är inte helt lätt för mig att orka med en heldag men jag klarade det! Jag gick ifrån vissa stunder, plockade med disk och gick ut för luft och promenad med Smilla och det är skönt att jag kan göra det. Kanske märkte någon i familjen att det blev för mycket ibland, kanske inte. Det spelar ingen roll, så länge jag kan spela efter mina regler utan att andra påverkas är det bra!

Jag och Mackan bytte julklappar på morgonen samtidigt som vi åt varsin lussekatt och av honom fick jag en ny plattång och hörlurar (plattan ADV wireless) från Urban Ears, han kostar på mig min fina sambo och jag blev så glad! Mackan fick bland annat en skivspelare av mig som vi båda redan älskar! Vad fick jag mer? Det var min brorsa som drog mig på lappen i år och jag fick en HP-bok och engigantisk  ljuslykta från Ernst - underbart!! Pengar av mamma och pappa (tack!! Ska köpa en hylla för en del!) och sen lite prylar i julklappsleken! Av svärmor och svärfar fick vi ett våffeljärn som gör våfflorna till en skål och en valfri weekend ute i Europa (2 nätter med frukost), sååå himla generöst! Tacksam för alla paket, vilken jul! 

Kommentarer

Kom ihåg


Trackback